Final Fantasy III verschenen op de iPad

De RPG Final Fantasy III is vandaag op de iPad verschenen. Het spel is voor iPad-begrippen behoorlijk aan de prijs met 14 euro, maar daarvoor krijg je meer dan 25 uur vechten, praten en verkennen terug.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Final Fantasy III voor iPadMet een prijs van 13,99 is het een van de duurste games op de iPad: Final Fantasy III. De RPG van het Japanse Square-Enix is zojuist in de App Store verschenen, een maand na de versie op de iPhone en iPod touch. Het is origineel gemaakt voor de Nintendo DS en daarop kost het spel ongeveer dertig euro, maar volgens de ontwikkelaar is deze variant speciaal voor de iPad gemaakt en niet zomaar doorgezet. In Final Fantasy III ga je op pad met een groep jeugdige strijders die de wereld van het kwaad behoeden. Vechten gaat op de ouderwetse turn-based manier.

In een menu selecteer je een aanval voor elke vechter in de groep. Die worden uitgevoerd als je alle stappen geselecteerd hebt en dan is de tegenstander aan de beurt. Gaandeweg het verhaal voegen andere strijders zich aan je kant, ontwikkel je zware magische aanvallen en worden je normale aanvallen en verdedigende moves door veelvuldig gebruik sterker. Als je niet in gevecht bent, praat je met verschillende personages, doorkruis je kerkers of zweef of loop je over een miniatuurlandkaart.

De video hieronder laat de de iPhone-versie van Final Fantasy III op de iPad zien. Daarom zijn het toetsenbord en de resolutie niet geoptimaliseerd. Dat is in de nieuwe iPad-versie anders.

Final Fantasy III is een uitgebreide game. Een auteur op TouchArcade beweert al meer dan 25 uur kwijt te zijn met de iPhone-versie. Temeer is het jammer dat de spelvorderingen op beide systemen niet kunnen syncen met elkaar, een optie die de makers van Angry Birds ontwikkelen voor hun games.

Downloaden: Final Fantasy III (€13,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 12:47
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, rollenspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.