Keypoint krijgt update, nu nog efficiënter presentaties op je iPhone maken

Inmiddels is er een nieuwe versie van Keypoint beschikbaar. Hierin is volgens de ontwikkelaar Bert Timmermans heel wat veranderd. Hij geeft aan dat de interface volledig herzien is en dat de applicatie ook aan de achterkant compleet vernieuwd is. Hiermee moet de applicatie velen malen sneller en vloeiender werken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

icoon van KeyPoint op de iPhoneDe eerste versie van Keypoint is alweer enige tijd in de App Store beschikbaar. Afgelopen januari heb ik een review van Keypoint gemaakt. Voor wie de applicatie niet kent: Keypoint wordt gemaakt door Bert Timmermans en is een van de weinige applicaties om presentaties op de iPhone te maken. In mijn eerdere artikel haalde ik toen enkele punten aan waarop de applicatie verbeterd kon worden. Inmiddels is er een nieuwe versie van Keypoint beschikbaar, waarin volgens de ontwikkelaar heel wat is veranderd. Hij geeft aan dat de interface volledig is herzien en dat de applicatie ook aan de achterkant compleet vernieuwd is. Hiermee moet de applicatie velen malen sneller en vloeiender werken.

Verder zijn er in de nieuwe versie inmiddels zeven verschillende animaties beschikbaar en zijn er twee compleet vernieuwde thema’s toegevoegd. Ook kun je in de nieuwe versie van KeyPoint notities toevoegen aan de slides van je eigen presentaties. Het wijzigen van de verschillende slides is ook sterk verbeterd, aldus Bert. Heb je eenmaal de presentatie af, dan kun je deze nu volledig fullscreen bekijken. Een van de belangrijkste functies is dat je vanaf nu in Keypoint je gemaakte presentatie kan exporteren naar Keynote en PDF. Hiermee wordt het mogelijk om op enorm veel apparaten de presentatie te bekijken.

Mijn conclusie in mijn eerdere artikel hier op iPhonecub bevatte een zestal punten waarvan ik dacht dat Keypoint een nog betere iPhone-applicatie zou worden. Als we deze nalopen, is te zien dat geen enkele suggestie is verwerkt. De verbeteringen die ik eerder voor KeyPoint voorstelde:

  • Optie om er een SlideShare-presentatie van te maken;
  • Zelf een presentatie in te laden (PPT, PDF, SlideShare) om te bewerken;
  • Keypoint-presentatie toegestuurd krijgen die ik weer kan bewerken;
  • Zelf templates maken;
  • Aanpassen van kleuren en lettertypes;
  • Toevoegen van eigen plaatjes uit je eigen iPhone-fotobibliotheek.

Toch houdt Bert wel degelijk rekening met input van gebruikers. Voordat deze versie beschikbaar was, was hij alleen beschikbaar voor iPhone OS 3.1.3 en hoger. Ik vertelde Bert dat veel iPhone-gebruikers deze recentste versie van het OS nog niet gebruiken. Hij heeft daarom een nieuwe compilatie gemaakt om iPhone OS 3.0 te ondersteunen. Bert geeft ook aan dat hij druk bezig met een export naar Powerpoint. Hij maakt exclusief aan iPhoneclub bekend dat binnenkort een import/downloadmogelijkheid gerealiseerd wordt in KeyPoint. Hiermee wordt het mogelijk om een presentatie gemaakt in KeyPoint naar andere te sturen die hem weer kunnen bewerken. Via @Keypoint blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen rond Keypoint voor de iPhone. Wat vind jij dat er nog verbeterd kan worden aan KeyPoint? Laat het via Twitter of in de reacties hieronder weten!

Downloaden: KeyPoint (€ 1,59)

Als je deze nieuwe versie installeert dan zijn al je eerdere presentaties weg. Bert heeft als tip om voordat je de nieuwe versie aanschaft alle eerder gemaakt presentaties te publiceren zodat je na de update deze weer kunt importeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2010, 15:14
Categorie Productiviteit
Onderwerpen keynote, microsoft, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.