Journify: mooie dagboek-app voor iPhone

Journify is een mooie gratis dagboek-app op iPhone, die nog kan verbeteren op gebied van backup en audio-opnames.

Journify iPhone dagboek-appEr zijn niet zoveel gerenommeerde dagboek-apps op iPhone. Day One is veruit de bekendste speler in de markt, maar heus niet de enige applicatie waarin je makkelijk en op een fraaie manier een dagboek of andere notities bijhoudt. Journify van ontwikkelaar Leovation Limited is een nieuwe applicatie waarmee je van elke dag een tijdlijn kan maken met geschreven berichten, foto’s en audio-opnames. De modern vormgegeven iPhone-app werkt na een kleine periode van gewenning soepel en snel.


Je kan kiezen tussen een dagweergave of een maandweergave in Journify, maar de overzichten lijken sterk op elkaar. Ze verschillen alleen in de bovenste helft van het scherm. Daar zie je de foto-cover van de dag of een kalender met de dagen van de maand. Daaronder vind je hoe dan ook de timeline van de dag, die je zo bont kan maken als je zelf wilt. Met een balk met snelknoppen voeg je snel een foto van je album toe, maak je een nieuwe foto, neem je audio op of schrijf je een snelle notitie met de optie een titel en bericht toe te voegen. Je kan elk bericht delen op Twitter of Facebook en alleen als je het wilt, voorzien van tags of een ster. Anders kan je de velden lekker ongemoeid laten.

Tijdlijn en zoeken

Nieuwe berichten worden automatisch in de tijdlijn van de dag geplaatst, op volgorde onder elkaar met de laatste toevoeging steeds onderaan. Een groene balk geeft het tijdstip en het type bericht aan. Druk je de tijdlijn naar onderen, dan kom je weer bij de dagcover of de maandkalender terecht. Met horizontale veegbewegingen ga je naar de volgende of vorige dag. Heb je de flow eenmaal te pakken, dan merk je hoe logisch de indeling is. Helemaal rechtsboven de kalender of dagcover kom je met de lijstknop in de zoekfuncties van de app.

Journify november kalender iPhone Journify fotocover van de dag

Journify indexeert de berichten die je maakt op handige manieren in dat zoekoverzicht. Je kan in een linkerbalk eenvoudig alle laatste geschreven berichten, foto’s en audio-opnames onder elkaar zien en ook vind je er berichten onder tags en je favoriete berichten. Een zoekbalk duikt op in beeld zodra je de pagina naar beneden trekt. Die balk doet zijn werk: hij vindt ook prima de afbeeldingen die aan een bijbehorend tekstbericht zijn gehecht.

Verbeterpunten

Helaas is Journify nog niet op alle punten even overtuigend. Het grootste minpunt is dat je audio-opnames slechts opnames van vijf seconden mogen zijn, maar ook ontbreekt elk spoor van de backup van de gegevens. Ondanks dat je inlogt met een nieuw account, Facebook of Google+, zien we onze verslagen en foto’s niet terugkomen als we de app verwijderen en herinstalleren. Zodra Journify op dat punt meer zekerheid biedt, staat alleen ontbrekende iPad-ondersteuning de app nog in de weg om een publieksfavoriet te worden.

Downloaden: Journify (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.