Facebook en Instagram gaan informatie uitwisselen

Facebook en Instagram kunnen vanaf 16 januari 2013 informatie met elkaar uitwisselen. Dit blijkt uit nieuwe Instagram-voorwaarden.

InstagramFotografie-applicatie Instagram gaat informatie delen met Facebook. Dit kan opgemaakt worden uit de nieuwe algemene voorwaarden van Instagram, die vanaf 16 januari 2013 van kracht zijn. Volgens Instagram moet dit er vooral voor zorgen dat Instagram beter spam kan bestrijden en problemen makkelijker kan detecteren. Ook moet het op deze manier makkelijker worden om nieuwe functies te creëren.


In de algemene voorwaarden staat nu vermeld dat Instagram gebruikerscontent en je informatie kan delen. Onder je informatie kunnen cookies, logbestanden, device identifiers, locatiedata en gebruiksdata vallen, maar het beperkt zich hier niet toe. Deze informatie kan worden gedeeld met bedrijven waar Instagram een deel van uitmaakt. Hiermee wordt verwezen naar Facebook, dat eerder dit jaar Instagram overnam. Op het blog van Instagram wordt wel benadrukt dat er niks is veranderd wat betreft de eigendomsrechten van je foto’s en wie ze kan zien.

De banden tussen Facebook en Instagram lijken met deze veranderingen weer iets nauwer dan voorheen. Afgelopen maand schreef Reuters nog dat de verandering eraan zat te komen. Toen werd er gespeculeerd over de mogelijkheid van één gebruikersaccount voor zowel Facebook als Instagram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.