Restaurantsite IENS.nl brengt eindelijk nieuwe iPhone-app uit

IENS.nl heeft eindelijk een goede iPhone-app uitgebracht met zoekfunctie en waar vanuit je restaurant reviews kan lezen en schrijven.

IENS.nl iPhone restaurant recensiesDe restaurantsite IENS.nl heeft eindelijk haar officiële applicatie voor de iPhone op de schop gegooid. IENS.nl is een nieuw uitgebrachte toepassing die geoptimaliseerd is voor het scherm van de iPhone 5 en visueel ook weer bij de tijd is gebracht. Met de applicatie kan je reserveren bij restaurants nadat je zoekt op openingstijden, adres, keuken, en beoordelingscijfers voor het eten, het decor en de service. Je kan direct zoeken naar restaurants die op dat moment nog een tafel voor je vrij hebben.


Net als bij de concurrerende apps Couverts en Tafelreserveren, is het daarbij wel nodig dat het restaurant zich volledig toelegt op het reserveringssysteem van Seatme.nl, het systeem dat IENS daarvoor gebruikt. Als je niet reserveren wilt via de applicatie, vind je gelukkig ook een telefoonnummer onderaan de detailpagina, net boven een link naar de website en inzicht in de verschillende menukaarten, de favoriet-knop en de deelfuncties. Daarboven nog lees je de voornaamste recensies op het restaurant, daarboven zie je de openingstijden en helemaal bovenin lees je het adres, de gemiddelde beoordeling op eten, service en decor en een reserveringsmodule. Kortom: een restaurantpagina bij IENS is lang, maar wel volledig. De tabbladen Map en Recensies spreken voor zich. Op de laatste zie je ook het totaal aantal recensies en de knop om er zelf een te schrijven.

IENS.nl zoekscherm IENS.nl zoekresultaten
IENS.nl locaties op kaart IENS.nl reserveren en cijfers

In het hoofdscherm van IENS kan je zoeken op de criteria naam, keuken en plaats, alsmede op het aantal personen, de datum en de tijd om de beschikbaarheid aan te duiden. Met het tabblad in de buurt zoek je automatisch op afstand – en onderin het scherm vind je snelknoppen naar alle restaurants, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Daar blijkt wel uit dat IENS.nl een aardige database heeft opgebouwd: je vindt 6181 restaurants in onze hoofdstad!

De grootte van de database en de enorme hoeveelheid recensies, zorgen ervoor dat IENS.nl al tijden een geweldige site is om de kwaliteit van een restaurant in te schatten. Met de nieuwe iPhone-app is die waardevolle informatie voor het eerst ook fijn te benaderen op elke plek waar je bent.

Downloaden: IENS.nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.