EHBO Kids voor iPhone geeft eerste hulp-tips voor kinderen

EHBO Kids is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je eerste hulptips voor kinderen krijgt. Er staat 6 veel voorkomende situaties mee, met instructies en omschrijvingen wat je moet doen.

ehbo kids iphoneUitgever Sanoma heeft de EHBO Kids-applicatie voor de iPhone uitgebracht. Deze bevat tips hoe je in de 6 belangrijkste eerste hulpsituaties moet reageren. Elke situatie is voorzien van een korte instructievideo, met een omschrijving welke handelingen je moet uitvoeren. Het gaat daarbij om het inslikken van gif, brandwonden, schaafwonden, verslikken en dergelijke. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen tot 1 jaar en vanaf 1 jaar. EHBO Kids biedt ook de mogelijkheid om met één druk op de knop alarmnummers te bellen.


Ook kun je telefoonnummers van naaste familie, de huisarts of de weekenddokter opslaan. Via EHBO Kids kun je je abonneren op een maandelijkse nieuwsbrief over eerste hulp of nadere informatie bestellen. De app is tijdelijk gratis en is gemaakt door Oranje Kruis en Sanoma’s website Jongegezinnen.nl.

ehbo kidsVolgens Danielle Freriks, uitgever van Jongegezinnen.nl, zijn er in Nederland 3 miljoen mensen die actief gebruik maken van mobiel internet. Daarvan heeft 500.000 een iPhone, waaronder veel jonge ouders. Eerder bracht Sanoma daarom al de app Zwanger.nl uit. In totaal heeft de uitgeverij 21 apps uitgebracht.


Downloaden: EHBO Kids (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2010, 21:38
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen eerste hulp, kinderen
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.