De 5 favoriete iPhone-apps van 2011 van forummoderator XIII

Aan het einde van 2011 geven redacteuren en forummoderators van iPhoneclub hun lijstjes met favoriete apps. Moderator XIII is gek op Instacast, Instapaper, Reeder, Appie en Google Authenticator.

best-of-2011Voor lezers van de nieuwsartikelen op iPhoneclub zullen de namen van de forummoderators misschien wat onbekend in de oren klinken. Maar ook zij zijn een belangrijke schakel in het team dat iPhoneclub mogelijk maakt. In deze serie met favoriete apps van iPhoneclub-redacteuren en -moderators is deze keer forummoderator XIII aan de beurt. Zijn lijstje laat een sterke voorkeur voor nieuws zien, maar er is tussendoor ook nog tijd voor de broodnodige boodschappen.

Reeder

Vorig jaar al mijn favoriete RSS-lezer, maar de Readability-update, waarmee de volledige content van een artikel op een website opgehaald kan worden zonder dat hiervoor de website zelf geopend hoeft te worden, maakte deze app begin 2011 nog handiger (vooral voor sites die incomplete artikelen in hun RSS-feed publiceren, zoals iPhoneclub en iPadclub).

reeder iconReeder
Categorie: Nieuws
Prijs: €2,39

Instapaper 4.0

Zelf bepalen wat, wanneer en waar je leest. Merlin Mann legt in ‘Deciding to read‘ perfect uit waarom. En anders is het feit dat Apple een deel van de functionaliteit dit jaar via Safari Reader in iOS5 integreerde misschien wel een reden om deze app eens uit te proberen en zo prima promotie voor Instapaper. Immers, imitation is the sincerest flattery.

instapaper icoonInstapaper
Categorie: Nieuws
Prijs: €3,99

Instacast

Podcast-app met een mooie (aan Reeder en Apple Design Award-winnaar Tweetie schatplichtige) interface; handig omdat je eenvoudig podcasts over 3G en Wi-Fi kunt streamen of downloaden (zelfs in de achtergrond), waardoor je niet meer afhankelijk bent van iTunes op je PC of Mac. Werd nog beter na de introductie van iOS 5 en liet als een van de eerste Apps zien wat er allemaal mogelijk is met iCloud. Alleen al de screenshot in iTunes waren waardevol, want zo leerde ik de 5by5-podcasts kennen; een aanrader voor Apple-volgers!

instacast icoonInstacast
Categorie: Nieuws
Prijs: €1,59

Appie 2.0

De boodschappenlijst-app van Albert Heijn uit 2009, die in 2011 enkele handige updates kreeg: het synchroniseren van lijstjes, een overzicht van Bonusaanbiedingen en de Productenvinder.

appie icoonAppie
Categorie: Diensten
Prijs: Gratis

Google Authenticator

Ook Google Authenticator is al een oudere app, maar pas in 2011 werd deze voor mij waardevol doordat enkele diensten die ik gebruik dit jaar hun beveiliging verbeterden door deze vorm van multifactor-authenticatie in te voeren. Voorbeelden: Google’s 2-Step Verification en LastPass.

google authenticator icoonGoogle Authenticator
Categorie: Diensten
Prijs: Gratis

Dit artikel is onderdeel van een serie. Lees alle bijdragen van onze redacteuren en forummoderators: De 5 favoriete iPhone-apps van….

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2011, 10:30
Categorie Uncategorized
Onderwerpen appie, google, instacast, instapaper, reeder, top 50

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.