Calendars agenda-app voor iPhone krijgt nieuwe interface

Google Calendar op je iPhone beheren kan extra overzichtelijk met Calendars.

calendars google calendarCalendars is een goed alternatief voor apps als Week Calendar, waarmee je overzichtelijker je agenda kunt beheren. Calendars heeft echter een specialisatie: de app synchroniseert met Google Calendar en kan ook commando’s van Siri begrijpen. Ben je helemaal overgestapt op Google-diensten en beheer je al je afspraken in de agenda van Google, dan kan deze app erg handig zijn. Met kleurtjes kun je namelijk zien wanneer je welk type afspraak hebt. Calendars werkt online en offline.

calendars-iphoneMet drag & drop kun je de afspraken naar de gewenste plek slepen, een herhalingsschema of herinneringen instellen. Alles wat in Google Calendar wordt ondersteund, vind je ook in Calendars terug: meerdere agenda’s, sms-herinneringen, taken, uitnodigingen en dergelijke. De nieuwe interface die in de update terug te vinden is, is hiernaast te zien. Je kunt daarmee snel aan de hand van kleurcodes zien welke privéafspraken en zakelijke afspraken je hebt, maar ook of je partner bepaalde afspraken gepland heeft. Calendars ondersteunt een aantal speciale toetsenborden om het invoeren van een nieuwe afspraak of herhalende afspraak makkelijker te maken. Volgens de ontwikkelaar kun je daarmee tweemaal sneller een afspraak invoeren dan normaal. Eventueel kun je ook afspraken invoeren door Siri een opdracht te geven.

Calendars heeft een dag-, week-, maand- en lijstweergave. Aan de hand van trefwoorden kun je de agenda doorzoeken. Probeer dat maar eens in de standaardagenda op de iPhone te doen! De app is overigens niet gemaakt door Google zelf, maar door de bekende softwaremaker Readdle, die ook PDF Expert voor iPhone en iPad op de markt brengt. De prijs van €5,49 lijkt fors voor een agenda, maar dit is een app die je dagelijks zult gebruiken en die universeel is. Dus ook je iPad-agenda ziet er voortaan beter uit.

Downloaden: Calendars (€5,49 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 14:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.