PDF Expert voor iPad kan nu volledige PDF-bestanden doorzoeken

PDF Expert heeft een update gekregen, met betere ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden, betere bescherming voor je polsen, doorzoeken van de complete tekst in een PDF-document en versleuteling voor aanwezige PDF-documenten.

pdf expert ipadPDF Expert heeft op de iPad een update gekregen. PDF Expert is een uitgebreide app voor het lezen van PDF-documenten, waarmee je meer functionaliteit hebt dan wanneer je PDF’s via de iBooks-app gaat lezen. Versie 3.2 kan nu volledig de tekst in een PDF-doorzoeken, terwijl voorheen alleen in de bestandsnamen werd gekeken. Wel zul je de eerste keer alle aanwezige PDF-bestanden moeten indexeren en dat kan bij een paar honderd documenten wel even duren. Zijn de bestanden eenmaal geïndexeerd, dan zijn ze veel sneller te doorzoeken. De app heeft bovendien betere ondersteuning voor Bluetooth toetsenborden gekregen.

Je kunt bij het invullen van een formulier bijvoorbeeld makkelijker springen door de formuliervelden, door op de Tab-toets en de pijltjestoetsen te drukken. Wil je toch op het schermtoetsenbordje van de iPad gaan typen, dan kan dat voortaan ook comfortabeler: de app heeft betere bescherming tegen ongewenste invoer gekregen als je je polsen op het scherm laat rusten tijdens het typen. Dit is vooral handig wanneer je notities aan de tekst wilt toevoegen. Er is een nieuw gummetje toegevoegd om notities weer weg te halen. Nog een andere verbetering is dat alle PDF’s nu versleuteld in de app aanwezig zijn. Je kunt met PDF Expert ook documenten ondertekenen en voorzien van een stempel.

Downloaden: PDF Expert (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 14:00
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.