CheckARz: Augmented Reality-damspel voor de iPad 2

Het Augmented Reality-spel CheckARz laat je tegen een vriend dammen, maar tovert de spelstukken om tot levende wezens. Als je een zet doet op het dambord, zullen de stukken naar de aangewezen plek wandelen.

CheckARz dammen iPadEen simpel potje dammen zal er een stuk spannender uitzien zodra speelgoedmaker App Toyz het spel CheckARz uitbrengt. Door je iPad 2 met een bijbehorende app op het dambord te richten, zie je hoe ieder stuk op het bord op zijn plek beweegt. Zet je een stuk vooruit, dan loopt hij langzaam van zijn plek naar een nieuwe positie.

ChekARz is op het moment weinig meer dan een prototype. In een demonstratie op de website Pocket-lint (hieronder) is te zien dat de spelstukken naar een nieuwe plek lopen nadat er een zet gemaakt is, maar dat de game na een tijdje geen nieuwe zetten meer registreert. Voor het spel heb je twee iPads nodig, zodat je allebei ziet wat er gebeurt.

Dit is niet het eerste Augmented Reality-spel van App Toyz. Vorig jaar brachten ze AppBlaster uit, waarbij je jouw iPhone bovenop een plastic pistool bevestigt en om je heen schiet. Deze is verkrijgbaar voor €24,95 op MegaGadgets.nl, waardoor wij vermoeden dat dit damspel minder dan dat zal kosten. CheckARz moet ergens in september in de winkel verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2012, 15:24
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.