iFacts laat zien waarom vandaag zo bijzonder is

iFacts is een applicatie waarmee je elke dag kunt opzoeken welke historische gebeurtenissen er op dezelfde datum hebben plaatsgevonden, zoals de geboorte- of sterfdag van een bekende persoon.

ifactsElke dag is een historische dag, want er is op elke datum in het verleden wel iets spannends gebeurt. iFacts is een nieuwe applicatie van Nederlandse bodem, waarmee je kunt zien waarom vandaag zo speciaal is. Wie werden er vandaag geboren? Zijn er vandaag herdenkingen? Werd er op dezelfde datum, vele jaren geleden een belangrijke uitvinding gedaan? iFacts heeft het allemaal op een rijtje gezet in 22 verschillende categorieën.


Die categorieën zijn breed: oorlog, cultuur, sport, muziek en politiek, maar ook de geboorte- en sterfdagen van bekende mensen. iFacts is een applicatie om elke dag even op te starten, om te zien wat vandaag zo bijzonder maakt. Het is waarschijnlijk ook de eerste Nederlandse iPhone-applicatie met een bijzondere beveiliging. Als de applicatie illegaal is geïnstalleerd kan deze maar 8 keer worden opgestart en is de functionaliteit beperkt. Daarna is de applicatie onbruikbaar. Eerder vandaag bleek dat een andere iPhone-applicatie dezelfde methode heeft toegepast om illegaal gebruik tegen te gaan: Full Screen Web Browser houdt er na 10 pogingen mee op.

iFacts bevat 44.000 feiten en is geheel Nederlandstalig. De applicatie is van dezelfde maker als iStart en iHome.

Installeren: iFacts (1,59 euro)

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2009 om 22:47
Categorie
Diensten

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.