Pulse RSS-lezer straks ook op de iPhone

Pulse komt binnenkort naar de iPhone. Dat hebben de makers van de populaire rss-reader voor de iPad aangekondigd.

pulse rssDe iPad-applicatie Pulse komt binnenkort ook op de iPhone beschikbaar. De ontwikkelaars hebben in een video al een sneak peak gegeven van hun RSS-lezer. Er zit een interessant verhaal achter de applicatie: Pulse is gemaakt door twee studenten, Akshay Kothari en Ankit Gupta van Stanford University. Zij volgden de Launch Pad-cursus van Stanford en maakten de applicatie Pulse als onderdeel daarvan.


Dat bleek zo in de smaak te vallen, dat ze er een commercieel product van maakten.

Steve Jobs sprak in zijn WWDC-keynote nog lovende woorden over Pulse, maar een paar uur later werd de applicatie uit de App Store gehaald. The New York Times had geklaagd, dat de krant via deze RSS-lezer te raadplegen was. Inmiddels is het ‘misverstand’ rechtgezet en is Pulse weer gewoon in de App Store te vinden.

Het startscherm van Pulse toont de artikelen in een aantrekkelijke opmaak. Je kunt links en rechts, maar ook op en neer swipen met je vinger om naar andere nieuwsbronnen te gaan. Geef je een dubbeltap op een artikel, dan verschijnt het in schermvullende tekstweergave. Ook kun je interessante artikelen met anderen delen, bijvoorbeeld door ze op je Facebook-wall te plaatsen. Integratie met Google Reader is er ook. Grootste minpunt is dat je momenteel maar twintig RSS-feeds in de applicatie kunt zetten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 juni 2010 om 11:40
Onderwerp
Categorie
Nieuws

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.