iPhone game-update #54: N.O.V.A. Elite, Big Time Gangsta, 1000 Heroz, Frog Minutes en Deskplorers

In de game-update: nieuwe N.O.V.A. Elite, Glu brengt duistere game Big Time Gangsta uit en 1000 Heroz is binnenkort verkrijgbaar. In Frog Minutes moet je insecten vangen om kikkers te voeden en in Deskplorers gaan kinderen op avontuur.

frog minutes iconVandaag in de game-update: een nieuwe versie in de reeks N.O.V.A. gevechtsspellen, Glu heeft de duistere game Big Time Gangsta uitgebracht (ook voor de iPad!) en 1000 Heroz is binnenkort in de App Store te vinden. Verder hebben we een spel met kikkers, waarvan de opbrengsten naar Japanse aardbevingsslachtoffers gaan. En we hebben ook een nieuw spel voor kinderen gevonden, dat door Bulkypix op de markt wordt gebracht. In Deskplorers mag je pas naar een volgend hoofdstuk doorbladeren als je een minigame hebt afgerond.

Gameloft kondigt N.O.V.A. Elite aan

nova eliteGameloft heeft in de reeks N.O.V.A. schietspellen nu een nieuwe variant aangekondigd: N.O.V.A. – Near Orbit Vanguard Alliance Elite. Het enige wat er naar buiten is gebracht is een promotie-afbeelding, die je hieronder kunt zien. Dat Gameloft nu details naar buiten brengt, wijst erop dat de game bijna klaar is voor de release. Ook liet Gameloft al weten dat ze in de toekomst de Unreal Engine willen gebruiken. Wellicht is N.O.V.A. Elite de eerste game die erop is gebaseerd.

Glu brengt gratis game Big Time Gangsta uit

Glu heeft een gratis game voor de iPhone en iPod touch uitgebracht, met de naam Big Time Gangsta. Deze game is een RPG in de grote stad, voorzien van 3D-graphics. Je raakt als speler verzeild in de duistere achterafstraatjes van een grote stad, waar je te maken krijgt met al even duistere karakters. Je moet mensen ronselen, klussen uitvoeren en dodelijke wapens hanteren. Het is de bedoeling om de macht over de hele stad te krijgen, waarbij je elke keer een extra straat, gebouw of huizenblok verovert en gaandeweg geld verdient. Je maakt zelf een keuze welke gangsters in jouw team zitten.

Downloaden: Big Time Gangsta (gratis)

1000 Heroz binnenkort in de App Store

Ontwikkelaar RedLynx heeft laten weten dat binnenkort de app 1000 Heroz in de App Store verkrijgbaar is. Deze combinatie van race- en platformspel is bijna eindeloos herspeelbaar. Het spelprincipe is vergelijkbaar met de motorcross-games die RedLynx eerder heeft uitgebracht, maar deze keer is de hoofdfiguur een lief poppetje die je in de sidescroller moet bedienen. RedLynx belooft dat als je de game elke dag speelt, dat je de komende drie jaar steeds weer iets nieuws tegenkomt. Terwijl je speelt unlock je nieuwe levels, karakters en objecten. De app komt in april beschikbaar. Onderstaande trailer geeft alvast een impressie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Grasshopper brengt Frog Minutes uit

frog minutesGrasshopper Manufacture heeft de game Frog Minutes aangekondigd. Bij deze casual game zullen de opbrengsten naar de slachtoffers van de aardbeving in Tohuku gaan. Ook deze game is weer bedacht door Grasshopper’s CEO Giochi Suda, ook bekend als Suda51. Het is echter geen traditionele game, maar eentje waarbij je zelf de tijd kunt nemen. Je tapt op vlinders om ze te verzamelen en doet hetzelfde met krekels, libellen, en andere dieren. Dit doe je om de kikkers te voeden, die rustig hun tijd zitten te verdoen tegen de handgetekende achtergrond. Je steekt ook nog wat educatieve informatie op over de dieren waarmee je te maken hebt. Het gaat bij Frog Minutes om ontspanning en niet om harde actie.

Downloaden: Frog Minutes (€0,79)

Bulky Pix brengt eerste deel van Deskplorers naar de iPhone

deskplorersBulky Pix heeft alweer iets nieuws te melden: ze hebben de game Deskplorers bedacht, een game met meerdere episodes waarmee je kinderen urenlang zoet zijn. In Deskplorers heb je te maken met een aantal karakters, die kinderen door tijd en ruimte verplaatsen. Ondertussen beleven ze avonturen aan de hand van boeken en minigames. Kinderen komen dankzij deze app in contact met mooie verhalen, waarbij ze bovendien bepaalde waarden en normen leren, zoals elkaar helpen, mensen respecteren en elkaar vertrouwen. Als speler lees je het verhaal, zoekt naar de objecten die de karakters nodig hebben en helpt ze op weg. Elk verhaal bestaat uit 6 hoofdstukken. Om het volgende hoofdstuk te unlocken moet je de juiste objecten vinden, die verspreid zijn over de catalogus. Die objecten vind je echter pas, als je de minigames succesvol hebt afgerond. Episode Zero en One zijn nu beschikbaar in de App Store.

Downloaden: Episode Zero: Jump In A Book (FREE)
Downloaden: Episode One: Knights (€1,59)

Een teaser van de eerste episode vind je hieronder:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voor de echte liefhebbers is er nog een tweede teaser:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 maart 2011 om 23:56
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.