iPhoneApps.org brengt bundel met 10 applicaties uit

iPhoneApps heeft een bundel van 10 iPhone-applicaties uitgebracht waarvoor je $24,95 moet betalen. Oplichterij? Of gewoon een slimme ondernemer die begrijpt wat de onervaren iPhone-bezitter zoekt?

iPhone AppsHet persbericht spreekt van een “baanbrekend, uniek nieuw softwareproduct” met een “genereus aanbod van 10 van de meest populaire en meestgebruikte pc-applicaties”. Met de applicaties kan de iPhone “letterlijk worden getransformeerd in een mini-computer die ook dienstdoet als telefoon”, aldus Mark Scott, CEO van iPhoneApps.org. Maar wat zit er precies in dit “exclusieve pakket”? Dat vermeldt het persbericht pas aan het einde: een VNC-applicatie, een Messenger-applicatie voor onder andere AOL en MSN, een MMS-applicatie, YouTube-downloader en een SNES-emulator.


Een blik op de website iPhoneApps.org maakt duidelijk dat de bundel ook Customize, Screenshot, een videorecorder, iets met ringtones en de boekapplicatie Book bevat. Misschien moeten we de slogan van deze aanbieder letterlijk nemen: “… with a price tag of only $24.95, it’s a steal”. Want je bent toch een dief van je eigen portemonnee als je voor deze applicaties betaalt.

Bijna alle applicaties zijn namelijk ook via Installer verkrijgbaar. iPhoneApps beweert echter dat mensen nerveus worden wanneer ze individuele applicaties van “obscure websites” moeten halen. Dat leidt onherroepelijk tot niet-functionerende iPhone-applicaties, gebroken links en haperende updates. Kortom: bespaar jezelf de moeite en koop de software in een doos (ehm… niet echt: het is een download). Het tonen van een doos of een boek is een bekende marketingtruc om mensen de indruk te geven dat ze fysiek iets in handen krijgen.

De FAQ zegt dat je voor het gebruik van de applicaties geen unlock hoeft uit te voeren. Dat klopt natuurlijk, want je hoeft alleen maar een jailbreak uit te voeren. Wat moet je hier nu van denken? Heeft iPhoneApps de applicaties ongevraagd van de ontwikkelaars gestolen en in een bundel gestopt? Of gaat het hier gewoon om een slimme ondernemer, die netjes afspraken met de ontwikkelaars heeft gemaakt en gewoon goed aanvoelt wat onervaren iPhone-bezitters willen: een oplossing waarbij je niet hoeft na te denken en 24 uur per dag kunt bellen als je hulp nodig hebt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juni 2008 om 11:24
Categorie
Diensten

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.