App Store logo

Verbeterde zoekfunctie in App Store toont meer relevante apps

De zoekfunctie in de App Store is verbeterd, waardoor je relevantere resultaten te zien krijgt. Maar het werkt nog niet bij alle zoekacties.

Apple heeft de zoekfunctie van de App Store verbeterd. Daardoor krijg je relevantere resultaten te zien en vind je makkelijker de kwalitatief betere apps terug. De verbetering werd ontdekt door ontwikkelaars Paul Haddad (Tapbots) en David Barnard (Contrast).

Beter zoeken in de App Store

Begin november zouden de verbeteringen al zijn gestart. Op 12 november zou een nieuw zoekalgoritme in werking zijn gesteld, die met veel meer factoren rekening houdt dan alleen trefwoorden. Voorheen kreeg je bij het zoeken naar een bepaalde term nog wel eens apps voorgeschoteld die er duidelijk uitzagen als ‘troep’. Je zocht bijvoorbeeld naar een app om vogels te bestuderen en kreeg een hele hoop Flappy Bird-klonen voorgeschoteld. Gespecialiseerde apps die voorheen zouden verzuipen tussen het andere aanbod zouden nu ook beter naar voren moeten komen. Een nieuwe suggestie-functie probeert de essentie van de app in beschouwing te nemen. Ook wordt er meer gelet op andere informatie die op een App Store-scherm te vinden is.

Twitter zoeken in de App Store

Betere resultaten voor zoekopdracht ‘Twitter’

Een zoekopdracht die goed werkt is ‘Twitter’: in plaats van allerlei apps die voor Twitter zijn ontwikkeld krijg je de bekendste en meest populaire te zien: Twitter, Periscope (onderdeel van Twitter), Tweetbot, Twitterrific, Tweetcaster, Echofon en HootSuite. De enige app die enigszins uit de toon lijkt te vallen is de app ‘Get Followers on Twitter’, maar dit is een app die gezien het grote aantal beoordelingen toch veel wordt gebruikt.

Minder goed: zoeken naar ‘podcasts’

De verbetering geldt helaas niet voor alle zoekopdrachten. Je kunt dus nog steeds flutapplicaties in beeld krijgen die op het succes van een populaire app proberen mee te liften, maar het gebeurt minder vaak dan voorheen. Een voorbeeld waarbij het misgaat is de zoekopdracht ‘podcasts’. Terwijl jij naar apps als Castro, Overcast of Stitcher Radio zit te zoeken krijg je een app om standjes te kiezen. Er is dus nog wel wat ruimte voor verbetering.

Podcasts zoeken in App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2015, 13:44
Categorie Apple
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.