Tip: legaal je iPhone simlockvrij maken door T-Mobile (Update)

T-Mobile verwijdert gratis en legaal de simlock van je iPhone, zo blijkt uit een bericht op Bright. Even bellen met een nummer in Den Haag, je IMEI-nummer doorgeven en je iPhone is klaar om met elke simkaart te bellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile afluisteraffaireDe afgelopen dagen kregen we regelmatig ervaringen binnen van mensen die er nog steeds niet in waren geslaagd om hun iPhone via de legale weg (dus via T-Mobile) simlockvrij te maken. Pas vandaag meldde voor het eerst iemand op ons forum dat het was gelukt. Maar Bright gaat nog een stap verder met dé gouden tip om je iPhone legaal te unlocken: je belt een nummer (070-3056007), geeft je IMEI-nummer van de iPhone 3G door en een kwartier later is je toestel geheel simlockvrij. Normaalgesproken kost het simlockvrij maken van een toestel 120 euro, maar volgens Bright levert T-Mobile deze dienst helemaal gratis! Update: T-Mobile rekent toch 120 euro.


Het IMEI-nummer van je toestel vind je door naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan of door de code #*06# in te tikken. Volgens Bright weten de woordvoerders van T-Mobile nog van niets, waardoor een zekere Maarten Roelofs waarschijnlijk de eerste Nederlander is die legaal zijn iPhone heeft laten unlocken.
Er zit wel een nadeel aan: je kunt weliswaar elke simkaart van KPN, Vodafone of Telfort gebruiken, maar je zit nog wel bijna twee jaar aan je T-Mobile-abonnement vast.

Update! Bright heeft de tekst van het artikel aangepast. T-Mobile blijkt bij nader inzien toch de normale unlock-kosten van 120 euro in rekening te brengen.

Nog even de kosten op een rijtje. Voor het opheffen van de simblokkering betaal je binnen 0 tot 3 maanden na activering €120 deblokkeringskosten. Daarna wordt het steeds goedkoper:

  • 0 tot 3 maanden: €120
  • 3 tot 6 maanden: €90
  • 6 tot 9 maanden: €70
  • 9 tot 12 maanden: €50
  • vanaf 12 maanden: gratis

Via: Bright
Tipgever: Edgar

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 0:58
Categorie
Jailbreak

Reacties: 73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.