Tip: legaal je iPhone simlockvrij maken door T-Mobile (Update)

T-Mobile verwijdert gratis en legaal de simlock van je iPhone, zo blijkt uit een bericht op Bright. Even bellen met een nummer in Den Haag, je IMEI-nummer doorgeven en je iPhone is klaar om met elke simkaart te bellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile afluisteraffaireDe afgelopen dagen kregen we regelmatig ervaringen binnen van mensen die er nog steeds niet in waren geslaagd om hun iPhone via de legale weg (dus via T-Mobile) simlockvrij te maken. Pas vandaag meldde voor het eerst iemand op ons forum dat het was gelukt. Maar Bright gaat nog een stap verder met dΓ© gouden tip om je iPhone legaal te unlocken: je belt een nummer (070-3056007), geeft je IMEI-nummer van de iPhone 3G door en een kwartier later is je toestel geheel simlockvrij. Normaalgesproken kost het simlockvrij maken van een toestel 120 euro, maar volgens Bright levert T-Mobile deze dienst helemaal gratis! Update: T-Mobile rekent toch 120 euro.

Het IMEI-nummer van je toestel vind je door naar Instellingen > Algemeen > Info te gaan of door de code #*06# in te tikken. Volgens Bright weten de woordvoerders van T-Mobile nog van niets, waardoor een zekere Maarten Roelofs waarschijnlijk de eerste Nederlander is die legaal zijn iPhone heeft laten unlocken.
Er zit wel een nadeel aan: je kunt weliswaar elke simkaart van KPN, Vodafone of Telfort gebruiken, maar je zit nog wel bijna twee jaar aan je T-Mobile-abonnement vast.

Update! Bright heeft de tekst van het artikel aangepast. T-Mobile blijkt bij nader inzien toch de normale unlock-kosten van 120 euro in rekening te brengen.

Nog even de kosten op een rijtje. Voor het opheffen van de simblokkering betaal je binnen 0 tot 3 maanden na activering €120 deblokkeringskosten. Daarna wordt het steeds goedkoper:

  • 0 tot 3 maanden: €120
  • 3 tot 6 maanden: €90
  • 6 tot 9 maanden: €70
  • 9 tot 12 maanden: €50
  • vanaf 12 maanden: gratis

Via: Bright
Tipgever: Edgar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:58
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.