HomeKit gebruiken op Apple TV met tvOS 10.

Siri wint technische Emmy voor Apple TV-functies

Apple heeft een technische Emmy gewonnen voor de manier waarop ze Siri op de Apple TV hebben ingebouwd. Vooral het zoeken met je stem wordt gewaardeerd.

Apple heeft een technische Emmy gewonnen voor de manier waarop ze Siri op de Apple TV hebben ingebouwd. De prijs is afkomstig van The National Academy of Television Arts & Sciences.

Zoeken met Siri op de Apple TV

Emmy voor Siri

Apple won de prijs samen met drie andere bedrijven de prijs: Comcast, Universal Electronics (UEI) en Nuance Dragon TV. Het gaat om een technische prijs voor ‘contextuele spraaknavigatie voor ontdekken en interacteren met tv-content’. Siri bestaat sinds 2015 op de Apple TV, maar was aanvankelijk nog niet in het Nederlands te gebruiken. Het is inmiddels een van de standaardmanieren geworden om de tv te bedienen. Naast de standaard spraakcommando’s kun je ook moeilijke vragen stellen, waar wat meer intelligentie voor nodig is. Eén van die functies is ‘What did he just say?’, waarbij je automatisch kunt terugspoelen om een bepaalde uitspraak nogmaals te horen.

Apple won de prijs omdat Siri ook door duizenden films en tv-series kan struinen met natuurlijke taal. Je kunt bijvoorbeeld James Bond-films met Sean Connery opvragen. Apple won al eerder een Emmy voor reclamespotjes en technische functies op het gebied van mobiel streamen.

De prijs zal op 8 april 2018 worden uitgereikt tijdens de 69e Annual Technology & Engineering Emmy Awards-ceremonie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2017, 7:58
Categorie Apple
Onderwerpen apple tv, award, siri
Device Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.