Siri-concurrent Ask Ziggy komt naar iOS na investering van 5 miljoen dollar

Siri-concurrent Ask Ziggy voor Windows Phone 7 heeft een forse investering gekregen, waardoor de ontwikkelaar hem ook zal uitbrengen voor iOS en Android.

Ask ZiggyHeb je een smartphone met Windows Phone 7, dan kun je de app Ask Ziggy gebruiken als een alternatief op de virtuele iPhone-assistent Siri. Een onbekende multinational heeft onlangs 5 miljoen dollar in de maker van de app gestopt, een bedrag dat gebruikt zal worden om Ask Ziggy ook beschikbaar te maken voor iOS en Android. Daarmee is Ask Ziggy de zoveelste concurrent op Siri voor de iPhone en iPad. Eerder verschenen er nog verschillende apps die hetzelfde als Siri proberen te doen en bleek Nuance te werken aan een virtuele assistent die binnen bepaalde apps werkt. Ook Google is van plan een Siri-concurrent op de iPhone uit te brengen.


Ask Ziggy moet in het derde kwartaal van 2012 verschijnen voor onder andere de iPhone. Ontwikkelaar Golden-i werkt nauw samen met Nuance, het bedrijf dat ook de spraakbesturingssoftware voor Siri heeft geleverd.

Wie precies 5 miljoen dollar in Ask Ziggy heeft geïnvesteerd wil de ontwikkelaar niet zeggen. Het feit dat Ask Ziggy binnenkort ook een SDK wil uitbrengen voor ontwikkelaars die de virtuele assistent in hun applicatie willen implementeren, doet vermoeden dat Nuance iets met de groei van het bedrijf te maken heeft. Nuance werkt immers ook aan een virtuele assistent die binnen applicaties gebruikt kan worden. Is Nuance de investeerder, dan zou Ask Ziggy wellicht opgaan in Nuance’s nieuwe assistent Nina. De kans bestaat ook dat het nog steeds twee aparte diensten zijn die met elkaar gaan concurreren.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.