Nieuw Apple-patent beschrijft cirkelmenu met speciale touchbesturing

Een nieuw patent van Apple beschrijft een speciaal cirkelmenu waarmee je de iPhone kunt besturen. Dit menu zou veegbewegingen gebruiken om te worden bestuurd.

Radial MenuEen nieuw Apple-patent beschrijft een speciaal cirkelvormig menu. In de documenten wordt besproken hoe dit menu handig zou zijn op een desktopcomputer, maar Apple wijdt ook uitgebreid uit over de mogelijkheden op een touchscreen zoals van de iPhone. Omdat het menu om je vinger gepositioneerd is, zou hij makkelijk te besturen zijn zonder je hand al te veel te bewegen.

Het cirkelmenu zou een alternatief zijn voor de huidige menu’s op de iPhone, die over het algemeen bestaan uit uitgebreide lijsten. Met behulp van verschillende vingerbewegingen zou je het menu kunnen besturen. Dit zou in de praktijk handig zijn: door het menu te activeren met een tap op een willekeurige plek op het scherm, zou je bijvoorbeeld de bovenste menu-optie kunnen activeren met een veeg die kant op.

Wat Apple precies met het patent gaat doen is nog niet duidelijk. Apple heeft er in beperkte mate al gebruik van gemaakt met de implementatie van AssistiveTouch, een functie die het mogelijk maakt om verschillende iPhone-functies te simuleren wanneer je bijvoorbeeld maar één vinger kunt gebruiken. Deze optie voegt een virtuele knop toe aan het beginscherm, waarop je kunt tappen om een menu met verschillende opties in een vierkant te tonen. Dit menu bestuur je echter als gewone cirkelmenu’s door op de knoppen te tappen.

Radial Menu patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2012, 9:49
Categorie iOS
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.