Apple aangeklaagd om patent Siri in China

Apple heeft volgens het bedrijf Zhizhen Network Technology uit China een patent geschonden met de virtuele assistent Siri. Zhizhen zegt dit patent al sinds 2006 in handen te hebben.

Xiaoi BotApple is in China aangeklaagd door Zhizhen Network Technology, omdat ze met Siri een patent van het bedrijf zouden schenden. Dit ontdekte MIC Gadget. Zhizhen heeft zelf een virtuele assistent die lijkt op Siri, die onder andere in Windows Live Messenger, een app en Smart TV’s van Lenovo is geïntegreerd. Het bedrijf zegt al sinds 2006 hier het patent voor in handen te hebben, maar de dienst zelf is pas sinds dit jaar beschikbaar.

Apple zou patent ZL200410053749.9 schenden. Dit patent beschrijft “een instant messaging chatbot-systeem”. Zhizhen heeft dit patent aangevraagd en daarna Xiaoi Bot gemaakt, een chatbot die in China onder andere op Windows Live Messenger en Yahoo Messenger vragen van chatters beantwoordt. Een applicatie voor Android maakt het mogelijk voor Xiaoi Bot om je vragen mobiel te beantwoorden via stemherkenning, net als Siri.

Zhizhen vroeg het patent aan in 2004, waarna hij in 2006 werd goedgekeurd in China. In februari werd Xiaoi Bot pas officieel in China beschikbaar gesteld. Bij het maken van de applicatie lijkt erg veel te zijn gekeken naar Apple’s Siri: beide apps hebben een tijdlijn met tekstballonnetjes, met onderaan zilveren microfoonknoppen die verdacht veel van elkaar weg hebben.

Eerder deze week schikte Apple nog voor 60 miljoen dollar met het bedrijf Proview, die beweerde dat de iPad hun handelsmerk ‘iPad’ schond.

https://www.youtube.com/watch?v=hZyD8-T-C0I&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2012, 10:00
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen china, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.