Saurik kondigt patch van PDF-exploit aan voor alle iDevices (jailbreak)

Saurik heeft een PDF Patch aangekondigd die de PDF-exploit kan patchen op elke iPhone, iPod touch en iPad. Gebruikers met een originele iPhone (2G) of 1ste generatie iPod touch kunnen zichzelf alleen met deze patch beschermen.

PDF Patch van SaurikOpvallend genoeg heeft Apple besloten om de recente PDF-exploit niet te patchen op de originele iPhone (2G) en de 1ste generatie iPod touch. Bovendien kunnen gebruikers met een iPhone 3G officieel alleen de PDF-exploit patchen door te updaten naar iOS 4.0.2, wat een significante vermindering in snelheid kan betekenen op dit toestel. Het iPhone Dev Team en meer specifiek Saurik voelden zich daarom geroepen om aan een eigen patch te werken die het beveilingsgat per direct kan dichten op elke iPhone, iPod touch en iPad.

De PDF Patch van Saurik neemt op dit moment iets meer dan 30 regels code en 5KB in beslag. De PDF Patch van Saurik is bedoeld om de PDF Loading Warner en PDF Exploit Patcher van Will Strafach te vervangen. De PDF Patch zal automatisch de PDF Loading Warner vervangen tijdens de installatie, maar de PDF Exploit Patcher zul je eerst zelf in Cydia moeten verwijderen als je die eerder al geïnstalleerd had. Zonder een patch voor de PDF-exploit loopt elke iPhone, iPod touch en iPad (met en zonder jailbreak) het risico dat kwaadwillenden de volledige controle over kunnen nemen als er een kwaadaardig PDF-bestand geopend wordt. Aangezien iOS 4.0.2 gebruikers niet meer biedt dan een patch voor de beveilingsrisico’s die aanwezig zijn in eerdere firmwareversies, is er geen reden voor gebruikers die de PDF Patch installeren om te updaten naar iOS 4.0.2. Het is daarbij goed om je te realiseren dat jailbreaken naar verwachting pas weer mogelijk zal zijn op iOS 4.1.

De PDF Patch is beschikbaar via de standaard aanwezige repo van Tangelo/Saurik.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2010, 15:37
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, pdf, saurik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.