Project Wintermute: onafhankelijke Siri-concurrent van Nuance

Project Wintermute is een Siri-concurrent gemaakt door Nuance, het bedrijf dat ook Siri's spraaktechnologie levert.

Project WintermuteNuance werkt aan een alternatief op virtuele assistent Siri met de codenaam Project Wintermute, dat gebruikt kan worden ongeacht het besturingssysteem dat je gebruikt. Hierdoor ben je niet beperkt tot enkel iOS-producten als je bijvoorbeeld een afspraak in je agenda wil zetten via een spraakcommando. Het is opmerkelijk dat uitgerekend Nuance aan deze nieuwe spraakdienst werkt: de stemtechnologie van het bedrijf wordt namelijk ook in Siri gebruikt.


Project Wintermute maakt gebruik van cloudservers, waardoor informatie die je op de iPhone hebt gegeven ook op bijvoorbeeld een Windows-computer of Android-device wordt benut. Heeft de dienst op de iPhone geleerd wie je moeder is, dan weet hij dit ook op andere apparaten. Door de cloud-koppeling zou het ook mogelijk zijn om op je iPhone te zeggen dat je ergens naar wil kijken, wat vervolgens op je televisie wordt uitgevoerd.

Nuance is een grote speler wat betreft spraaktechnologie, waardoor het aannemelijk lijkt dat Project Wintermute een aardige rol gaat spelen. Of de nieuwe dienst Nederlandse spraakcommando’s verstaat, is nog niet duidelijk. Wintermute zal het wel moeilijker op de iPhone krijgen dan Siri: Nuance zal zich namelijk moeten beperken tot een app, terwijl Siri ingebakken zit in iOS. Apple’s spraakdienst kan hierdoor worden geactiveerd door enkel de homeknop ingedrukt te houden.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.