Toshiba presenteert slim horloge met iPhone-connectiviteit

Toshiba heeft op technologiebeurs een eigen horloge gepresenteerd, die informatie via je iPhone kan laten zien.

Toshiba SmartwatchToshiba presenteerde op technologiebeurs CES een eigen smartwatch, die lijkt te concurreren met onder andere de Pebble. Het horloge verbindt draadloos met je iPhone, waarna je bericht krijgt bij binnenkomende telefoongesprekken, e-mails en agenda-afspraken. De tijd die op het horloge wordt getoond is gelijk aan je smartphone en een speciale webshop moet het mogelijk maken om nieuwe functies te kopen.

Toshiba’s horloge heeft een OLED-scherm en een ARM-processor. Sensoren in het horloge moeten ervoor zorgen dat de helderheid van het scherm automatisch aanpast bij andere lichtomstandigheden, iets dat de iPhone ook doet. Het horloge zou ik in staat zijn om een ‘puls-patroon’ van de bezitter te herkennen. Klopt dit patroon niet, dan wordt het apparaat vergrendeld. Verdere details zijn echter schaars: Toshiba heeft nog niet aangekondigd wanneer het horloge op de markt zal komen en hoeveel hij precies zal kosten. Hoe het horloge precies in de praktijk werkt is ook niet duidelijk, omdat het enige werkende model achter slot en grendel wordt getoond. Het Toshiba-horloge werkt niet alleen met iOS, maar ook met Android.

Steeds meer partijen lijken geïnteresseerd in de productie van een slim horloge dat gekoppeld kan worden met een iPhone via bijvoorbeeld Bluetooth. Een trend die pas echt groot is geworden nadat de Pebble op Kickstarter meer dan 10 miljoen dollar inzamelde. In december doken er geruchten op over een horloge van Apple, dat zou worden gemaakt in samenwerking met Intel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 11:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, smartwatch, toshiba

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.