‘Productie iPad Pro vertraagd door iPhone 6 Plus’

De iPad Pro met 12,9-inch scherm is vertraagd, omdat Apple's fabrieken zich volledig gaan richten op de productie van de iPhone 6 Plus.

iPad Pro Curved concept 4Apple heeft de productie van de 12,9-inch iPad Pro uitgesteld, zodat fabrikanten zich kunnen concentreren op de iPhone 6 Plus. Dit stelt The Wall Street Journal. Op deze manier wil Apple zo snel mogelijk de moeilijk leverbare iPhone 6 Plus in de schappen krijgen. Eerder bleek al dat de productie van de gewone iPhone 6 ook is verminderd, zodat er meer iPhone 6 Plus-modellen gemaakt kunnen worden.


Volgens de bronnen was Apple origineel van plan om de iPad Pro-productie in december 2014 te starten. Deze productie is nu uitgesteld naar het begin van 2015. Het is nog de vraag wat de vertraagde iPad Pro-productie betekent voor de verkoop. Apple heeft de iPad Pro nog niet aangekondigd, dus we weten niet wanneer de verkoop origineel moest beginnen. Op donderdag 16 oktober organiseert Apple een speciaal evenement waarop er wellicht meer wordt verteld.

Met het uitstel van de iPad Pro heeft Apple de iPhone 6 Plus-productieproblemen echter nog niet opgelost. Eerder schreven we al dat lang niet alle fabrieken de middelen heeft om de grotere iPhone 6 te fabriceren, en The Wall Street Journal ontdekte nog een probleem: er is niet genoeg personeel voor de productie in een aantal van de iPhone-fabrieken.

De iPad Pro krijgt volgens eerdere berichten een 12,9-inch-scherm. Dit scherm heeft wellicht een hogere pixeldichtheid. Hoewel de nieuwe bronnen denken dat de resolutie identiek blijft aan eerdere iPads, bevat iOS 8.1 verwijzingen naar een iPad met een scherper scherm met een hogere resolutie.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.