Personeel Apple Stores Parijs dreigt te staken bij iPhone 5-verkoop

Personeel in twee Apple Stores in Parijs dreigt te staken op de dag dat de iPhone 5 verschijnt. Het personeel wil hogere lonen, een drinkfontein en luch-vouchers.

iPhone 5 staking ParijsPersoneel in twee Apple Stores in Parijs dreigt te gaan staken op vrijdag 21 september – de dag waarop de iPhone 5 in Frankrijk wordt verkocht. Dit schrijft het Franse Mac Generation. Het personeel eist een loonsverhoging. Daarnaast willen ze een drinkfontein en lunch-vouchers. In protest zouden er armbanden met het woord ‘Believe’ worden gedragen.

Volgens Mac Generation onderhandelt Apple al sinds juli met het personeel. Werknemers in Parijs eisen een loonsverhoging, omdat het ook meer zou kosten om in Parijs te wonen dan in andere steden. Naast twee Apple Stores in Parijs zijn er 13 Apple-winkels in Frankrijk te vinden.

De iPhone 5 is vanaf vrijdag 21 september verkrijgbaar in een aantal landen, waaronder ook Frankrijk. Wordt er door genoeg personeel gestaakt, dan zou dit voor grote problemen kunnen zorgen in de Apple Stores van Parijs. Buitenlanders die naar Parijs gaan om de iPhone 5 een week eerder te kopen zouden hierdoor in een onderbemande of dichte winkel terecht kunnen komen. Veel Nederlandse iPhone 5-kopers kiezen vaak voor de Apple Store in Oberhausen, die dicht bij de grens zit.

Via Mac World.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 16:29
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.