siri logo

Nederlandse Siri komt eraan: Apple zoekt Nederlandse taalexpert

Er komt eindelijk een Nederlandse variant van Siri aan. Apple zoekt een Nederlandse taalexpert om aan Siri te werken, blijkt uit een vacature.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

siri logoEen Nederlandse variant van Siri lijkt er dan toch echt aan te komen. Apple is op zoek naar een Siri Language Engineer – Dutch. Deze nieuwe medewerker gaat vanuit Santa Clara 40 uur per week werken aan de Nederlandse lokalisatie van Siri. Dat betekent: niet alleen 1-op-1 vertalingen, maar ook gevatte grappen. “Kom bij het team dat Siri nieuwe talen leert begrijpen en spreken”, schrijft Apple in de vacature-omschrijving. Je moet wel van alle markten thuis zijn: “We zoeken naar een sterk gemotiveerde engineer, die expert in vreemde talen is en sterke vaardigheden heeft in het ontwikkelen van software.”


Je hebt ervaring nodig op het gebied van machinaal leren, natuurlijke taalverwerking en aanverwante gebieden. Ook moet Nederlands je moedertaal zijn, je moet de Nederlandse markt goed kennen en in staat zijn om op eigen houtje te werken. Terwijl je tegelijk ook dagelijks moet samenwerken andere teams bij Apple, die aan soortgelijke projecten werken. Goed communiceren? Vink het maar aan. Plus nog wat kennis van Java, Perl en shell-scripting. En uiteraard wordt het flink doorbuffelen, want er moet wel vóór de deadline iets opgeleverd worden. Wat die deadline wordt, is uit de vacature niet af te leiden, maar het zo zomaar eens nog in 2014 kunnen zijn. Voel je je geroepen en heb je een opleiding informatica of elektrotechniek, dan kun je je bij Apple melden.

Twee jaar geleden zocht Apple nog een stagiair die aan de Nederlandstalige Siri zou werken, maar sindsdien was er niets meer vernomen.

Heel wat iCulture-lezers zitten te wachten op een Nederlandstalige variant van Siri. In een poll die we precies een jaar geleden organiseerden, scoorde Nederlandstalige Siri nog de nummer 1-positie als meest gewilde functie…. voor iOS 7. Hopelijk is het bij iOS 8 dan eindelijk zover.

Tipgever: Robin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juli 2014 om 17:29
Onderwerpen
,
Categorieën
Apple, iOS

Siri

Lees alles over de spraakassistent van Apple. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Hieronder vind je onze belangrijkste artikelen.

Siri
49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.