Nederlandse markt voor ebooks groeit naar 16.000 titels

De Nederlandse markt voor ebooks groeit. Er zijn nu 16.000 titels beschikbaar en ebooks zijn goed voor 3% van de omzet van uitgeverijen.

ipad boekDe Nederlandse markt voor ebooks lijkt eindelijk van de grond te komen, sinds Kobo en Apple actief zijn op de markt. De omzet uit ebooks is nu goed voor 3% van de markt, terwijl dat in 2011 nog maar 1,6% was en in 2010 nog bleef steken op 0,7%. Aan het eind van dit jaar zullen ebooks goed zijn voor 5 tot 7% eind van de omzet van uitgevers. In de eerste helft van 2012 werd voor het eerst de grens van 600.000 stuks bereikt.

Dat meldt de website Futurebook. In totaal zijn er bijna 16.000 titels beschikbaar. Het aantal titels en de verkoop van boeken groeit dus flink. Centraal Boekhuis verwacht dit jaar 1,5 miljoen verkopen te kunnen melden. Ook verwachten ze overeenkomsten te sluiten met Barnes & Noble en Google, waardoor het aanbod op de Nederlandse boekenmarkt nog verder toeneemt. Een derde verwachte nieuwkomer is Amazon. Er zijn signalen dat Amazon van plan is om de Nederlandse markt te betreden, voor het einde van het jaar. Maar er is nog niets officieel. Mocht het gebeuren, dan zal de beschikbaarheid van Kindle-boeken een grote stimulans zijn voor de verkopen van ebooks. Bedrijven als Yindo en ebook.nl laten volgens Futurebook zien dat er ook ruimte is voor nieuwe businessmodellen, zoals online lezen en het huren van ebooks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2012, 10:35
Categorie Apps
Onderwerpen ebook, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.