Gerucht: aankondiging iPhone 5 op 12 september, op 21 september in de winkel

De iPhone 5 wordt op 12 september 2012 aangekondigd tijdens een Apple-evenement. Vanaf 21 september ligt de iPhone 5 in de winkel, zo zegt de website iMore op basis van bronnen.

iphone_5_ipad_miniDe website iMore heeft vernomen dat Apple op woensdag 12 september 2012 een speciaal evenement heeft gepland, waar de iPhone 5 en de iPad mini onthuld zullen worden. Negen dagen later, op vrijdag 21 september, moet het toestel in de winkel liggen. iMore kreeg de informatie in handen van bronnen, die in eerdere situaties correcte informatie leverden. Ook was iMore de eerste website die rapporteerde over een kleinere dockconnector in de iPhone 5. De iPad mini zal ook op het evenement op 12 september worden aangekondigd, samen met een nieuwe iPod nano. Een releasedatum is nog niet bekend. Ook is er nog niets bekend over een nieuwe iPod touch, al ligt het voor de hand dat Apple ook voor dit product iets nieuws aankondigt.

Afgelopen maart werd nog gesproken over een introductie van de iPhone 5 in oktober, vergelijkbaar met de iPhone 4S. Toch wijzen meerdere bronnen erop dat Apple het evenement iets naar voren geschoven heeft. De onbekende website App4Phone.fr beweerde vorige week op basis van bronnen in de Chinese productieketen, dat de iPhone 5 op 21 september zou uitkomen. We hebben daar op iPhoneclub toen geen aandacht aan besteed, vanwege het ontbreken van een track record voor de Franse site. iMore voorspelde eerder al de juiste datum voor het iPad 3-evenement.

Vorig jaar organiseerde Apple de aankondiging van de iPhone 4S op dinsdag 4 oktober. De smartphone kwam tien dagen later op vrijdag 14 oktober officieel uit. Ook kwam de iPod touch in een witte versie beschikbaar. Bij de iPad 3 vond de aankondiging plaats op woensdag 7 maart en volgde de verkoop negen dagen later op vrijdag 16 maart.

De verschuiving van de iPhone-introductie van juni/juli naar de herfst zou volgens iMore te maken kunnen hebben met de wens van Apple om de iPhone als belangrijkste product in de herfst de positioneren. Daardoor wordt de aandacht weggetrokken van de iPod-modellen, die de laatste jaren minder vernieuwing laten zien en waarvan de verkoopcijfers elk kwartaal verder dalen. Op 12 september wordt ook een definitieve presentatie van iOS 6 verwacht. Apple gaf de belangrijkste details daarvan al op 11 juni tijdens de keynote van WWDC. We kunnen Passbook, Apple’s eigen kaartenapp met navigatie in het Nederlands verwachten. Als Apple zich aan eerdere patronen houdt, komt iOS 6 rond woensdag 19 september beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2012, 10:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.