Apple Muziek-app op de Mac

‘Muziek-app in macOS 10.15 neemt veel functies van iTunes over’

Als macOS 10.15 volgende maand gepresenteerd wordt tijdens WWDC 2019 kunnen we wel eens een verrassing te horen krijgen. iTunes lijkt te gaan verdwijnen. Veel functies zullen terechtkomen in de Muziek-app op de Mac, zo klinkt het in het geruchtencircuit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Veel iTunes-functies straks in Muziek-app

Apple zou iTunes willen opsplitsen in meerdere losse apps. Dat zou al bij macOS 10.15 gaan gebeuren. De Muziek-app zal daarbij veel functies van iTunes gaan overnemen. Het gaat hier bijvoorbeeld om slimme afspeellijsten, het beheer van je bibliotheek en het synchroniseren van je iPhone, iPad en iPod. Ook zou je met de nieuwe app in staat moeten zijn om cd’s te branden en af te spelen, ook al heeft Apple liever dat je overstapt naar streaming muziekdiensten zoals het eigen Apple Music.


Geen Marzipan
De beweringen zijn afkomstig met bronnen die bekend zijn met de ontwikkelplannen rond het besturingssysteem, zo meldt 9to5Mac. De app zal net als iTunes gebaseerd zijn op AppKit. Er zal dus geen gebruik worden gemaakt van Marzipan, Apple’s oplossing om iOS-apps gemakkelijk naar de Mac over te zetten. Dat lijkt ook een logische keuze, omdat de synchronisatie- en beheerfuncties van iTunes tot nu toe alleen op de desktop beschikbaar waren. In de iTunes-app voor iOS kun je alleen je bibliotheek bekijken, maar niet beheren. Bovendien laten de apps die tot nu toe met Marzipan zijn gebouwd veel te wensen over. En het kan nog zeker twee jaar duren voordat ontwikkelaars voldoende hulpmiddelen krijgen om hun bestaande apps over te zetten.

Apple zou ook de Podcasts-app en de TV-app willen afsplitsen uit iTunes. Dat laatste is niet zo verwonderlijk, aangezien er dit najaar een eigen tv-dienst van Apple aankomt. Bij deze app is gebruik van Marzipan wat meer voor de hand liggend omdat er al een TV-app voor iOS bestaat.

Gebruikers klagen al jaren over het feit dat iTunes steeds meer functies heeft gekregen, waardoor de software log en traag is geworden. Tijdens WWDC 2019 krijgen we een preview te zien van macOS 10.15. De vraag is wat er gaat gebeuren met de Windows-versie van iTunes, want die zal niet zomaar in losse apps worden gesplitst.

Eerder probeerde Apple iTunes al wat meer op te schonen, door de App Store, het synchroniseren van apps en het beheren van de apps eruit te halen. Dat bracht wel consequenties met zich mee. Zo kun je nu moeilijker terug naar een vorige versie van een app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2019, 10:51
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, macOS Catalina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.