‘iTunes 11 vandaag beschikbaar’

iTunes 11 komt vandaag beschikbaar. Dit beweert The Wall Street Journal in een portret over Eddy Cue, bekend als Mr. Fix-It binnen Apple.

eddy-cueiTunes 11 zal vandaag beschikbaar komen, beweert The Wall Street Journal. Er is nog geen officiële bevestiging vanuit Apple, dat iTunes 11 daadwerkelijk op donderdag uitkomt. Maar: november heeft nog maar een paar dagen en Apple kan zich niet veroorloven om de introductie voor de tweede keer te verschuiven. Eigenlijk zou iTunes 11 al eind oktober uitkomen, maar Apple verschoof de lancering een paar weken vanwege engineering issues. De opmerking van The Wall Street Journal is te vinden in een profiel over Apple’s senior vice-president Eddy Cue. Die zou binnen Apple bekend staan als Mr. Fix-It, de man die moeizame projecten toch weer weet vlot te trekken. Update: iTunes 11 is nu beschikbaar.

Cue is afkomstig uit Miami en is van Cubaanse afkomst. Onlangs kreeg hij nog een extra bijbaan als bestuurslid van autofabrikant Ferrari. Binnen Apple kreeg Cue meer taken op zijn bordje op het moment dat Scott Forstall naar de achtergrond werd verdrongen. Volgens voormalig Apple-veteraan Tony Fadell was dat volkomen terecht, blijkt vandaag uit een interview met de BBC.

Hij was al leider van alle online diensten (waaronder iTunes) maar kreeg Maps en Siri er onlangs bij. “Deze week moet Mr. Cue bewijzen hoe goed Apple zichzelf overeind houdt bij online diensten, tijdens de lancering van de nieuwe desktopversie van iTunes”, beweert WSJ. “Deze wordt al op donderdag verwacht”. Waar ze die informatie vandaan halen is nog een raadsel, maar WSJ zou het via connecties bij Apple gehoord kunnen hebben. Zo niet, dan heeft Apple alleen vrijdag nog. Vanwege het tijdverschil kunnen we iTunes 11 waarschijnlijk pas in de avonduren verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 19:08
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.