iPhoneSIMfree, 48 uur later

iPhoneSIMfree blijft maar beloven dat ze binnen 48 uur een software-hack voor de iPhone gaan aanbieden, maar inmiddels is het al 2 weken later en blijven ze beloven dat het 48 uur is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Of eigenlijk kunnen we beter zeggen: 336 uur later, want zoveel tijd is er al voorbijgegaan sinds iPhoneSIMfree een software-unlock voor de iPhone beloofde. De belofte staat nog steeds op 48 tot 72 uur, maar ondertussen is er alweer een etmaal voorbij en is de ETA niet naar 24 tot 48 uur omlaag gegaan.

Het feit dat er op dit moment wel grote bestellingen verwerkt kunnen worden (50 licenties kosten $36 per stuk) doet vermoeden dat iPhoneSIMfree de oplossing al wel gebruiksklaar heeft, maar nog geen systeem heeft om een grote hoeveelheid bestellingen te kunnen verwerken. Hoe moeilijk kan dat zijn? Volgens Engadget komt de oplossing op dinsdag en kun je nu al een preorder plaatsen; volgens The iPhone Blog komt ‘ie uiterlijk op vrijdag.

Voor wie meer wil weten over deze oplossing: het bestaat in feite uit twee stappen: eerst installeer je een .app-bestand op de iPhone en daarna gaat deze applicatie verbinding leggen met de server van iPhoneSIMfree. Daar wordt de telefoon geregistreerd waarna de iPhone unlocked is. De garantie gaat niet verder dan de deur: als Apple maatregelen neemt om de kraak ongedaan te maken, kun je weer opnieuw een paar tientjes neertellen voor de volgende oplossing. De Supersim en Turbosim zijn wat dat betreft wat toekomstbestendiger, maar ook daarmee kun je tegen problemen aanlopen – het blijft uitkijken met updates draaien.

En hoe is het eigenlijk afgelopen met die weldoener, die 100.000 dollar bood, in ruil voor een gratis iPhone-hack? Even dachten we dat Michael Robertson erachter zou zitten, omdat hij wel vaker $100.000 heeft geboden voor ‘goede doelen’. Maar het feit dat de weblog alweer verlaten en vergeten is, wijst erop dat degene die erachter zit geen serieuze bedoelingen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.