iPhone-apps na lange wachttijd alsnog goedgekeurd

Applicaties die door Apple waren afgewezen of al heel lang in review staan, krijgen door de nieuwe regels van Apple opnieuw een kans.

app store goedkeuringNaast het succesverhaal van de App Store is er ook een schaduwzijde: ontwikkelaars die al heel lang wachten op goedkeuring voor hun apps. Ze weten niet waar ze aan toe zijn en of hun tijdsinvestering voor niets is geweest. Nu Apple de richtlijnen voor iPhone-apps heeft versoepeld, blijken lang wachtende apps opeens een tweede kans te krijgen. Er zijn zelfs ontwikkelaars die de moed al hadden opgegeven, zich niet meer druk maakten over de app die ze hadden ingeleverd en opeens verrast worden door positief nieuws: de app mag alsnog in de Store!

mepingEen voorbeeld daarvan is de ontwikkelaar van MePing. Deze app is bedoeld om je status van meerdere sociale netwerken te updaten. Het werkt via de gratis dienst ping.fm (niet te verwarren met andere berichtendiensten zoals PingChat). Ontwikkelaar Bryan Bartow was de app na zes maanden wachttijd eigenlijk alweer vergeten en was met andere projecten bezig gegaan. Maar vorige week kwam opeens het verlossende e-mailbericht: MePing was toch goedgekeurd.

Er zijn ook ontwikkelaars die al in de App Store stonden, maar later werden afgewezen. GV Mobile+ is een voorbeeld daarvan. Deze Google Voice-applicatie stond korte tijd in de App Store omdat een alternatieve telefoonfunctie op de iPhone dubbele functionaliteit zou opleveren. Gebruikers konden daardoor in verwarring komen, aldus Apple. Na introductie van de nieuwe regels kreeg ontwikkelaar Sean Kovacs een e-mailtje van Apple: als hij zijn app opnieuw indient is de kans groot dat ‘ie wordt goedgekeurd.

De soepele regels bieden ook weer nieuwe hoop voor ontwikkelaars van Flash-applicaties en andere apps die met ontwikkeltools van derden zijn gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2010, 10:26
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple, goedkeuring, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.