iOS 6: ‘Apple vervangt Google Maps door eigen 3D-kaarten’

Apple gaat in iOS 6 een nieuwe kaartapp gebruiken, als vervanger van Google Maps. De nieuwe Apple-kaartendienst maakt mogelijk gebruik van de technologie van Placebase, C3 en Poly9, drie bedrijven die Apple recent overnam.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

maps mockupEr wordt al hevig gespeculeerd over de nieuwe functies die in iOS 6 zullen zitten. Eén van de suggesties, is dat Apple Google Maps gaat vervangen door eigen 3D-kaarten, die er spectaculair uitzien. Al sinds de lancering van de iPhone in 2007 is Google Maps aanwezig, maar overnames en patenten van Apple wijzen steeds meer op een eigen kaartendienst van Apple.

Apple nam de afgelopen jaren de bedrijven Placebase, C3 en Poly9 over, allemaal bedrijven die gespecialiseerd waren in kaart- en locatiediensten. De nieuwe kaartendienst krijgt de naam ‘Maps’ en zal draaien op de servers van Apple. Qua uiterlijk zou er op het eerste gezicht niet veel verschil zijn met Google Maps, maar het is sneller, betrouwbaarder en ‘cleaner’. Dat zegt een bron van de website 9to5Mac. De belangrijkste verbetering zal de 3D-functie zijn, die standaard niet ingeschakeld staat. Door op een 3D-knop te tikken krijg je gebouwen in 3D te zien, waarschijnlijk op basis van technologie van C3. Onderstaande video laat zien hoe de Hoover Dam (bij Las Vegas) eruit ziet met deze technologie.

street-view

Apple’s eigen Maps-applicatie zal een nieuwe icoontje krijgen, dat lijkt op het huidige Google Maps-icoon met een kaartje van Infinite Loop, maar in een andere kleur. De kans is groot dat iOS 6 in juni wordt aangekondigd tijdens de World Wide Developers Conference (WWDC), Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2012, 22:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.