infltr-iphone

Infltr geeft je bijna oneindig veel Instagram-filters

Infltr helpt je aan meer dan 5 miljoen nieuwe kleurenfilters voor Instagram. Ondanks dat enorme aantal, is de app toch makkelijk te bedienen.

Er zitten in Instagram een stuk of 30 filters, waar je na verloop van tijd op uitgekeken bent. Met de app Infltr voeg je er minstens 5 miljoen aan toe. Toch raak je niet in verwarring door het gigantische aanbod, want de ontwikkelaars hebben het slim aangepakt.

infltr-iphone

Infltr past filters vooraf toe

Om een nieuw filter te gebruiken veeg je namelijk vinger over het scherm, voordat je de foto maakt. De afbeelding verandert steeds mee, totdat je de kleurtint gevonden hebt die je aanspreekt. Je krijgt daarbij meteen een preview te zien van de kleur die je hebt gekozen.

Het mooie van deze oplossing, is dat er geen schuifknoppen, menu’s of andere bedieningselementen in de weg zitten. Je houdt het volledige zicht op de viewfinder, omdat de kleurkiezer in het scherm verborgen zit. Je kunt realtime aanpassingen doen. Ook kun je nog steeds op het scherm tikken om scherp te stellen met de camera, zonder dat je het gekozen kleurfilter kwijtraakt. Tik je tweemaal op het scherm, dan verschijnt er een willekeurig kleurenfilter, dus je kunt je ook laten verrassen.

Elke pixel apart inkleuren

infltr-app-iphoneInfltr is een idee van de Londense softwareontwikkelaar Philippe Levieux, die zich realiseerde dat de processorkracht van smartphones inmiddels goed genoeg is voor live filters. Hij werkte samen met collega’s Tamara Sword en Nick Pelling het idee verder uit. Infltr gebruikt de grafische processor (GPU) van de iPhone om de kleur van elke pixel op het scherm realtime aan te passen. Ze gebruiken daarom technieken uit de game-ontwikkeling. Helemaal oneindig is het aantal filters trouwens niet: het zijn er 5.120.000, meer dan je in je leven ooit zult gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2015, 13:23
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.