Siri HomeKit icoontjes

Icoontjes verklappen functies van HomePod, waaronder meerdere unieke gebruikers

Icoontjes in de code van iOS 11.2.5 verklappen dat de HomePod met meerdere unieke stemmen werkt, uitgeschakeld kan worden en speciale HomeKit-scenes voor film kijken bevat. Daarnaast zijn er nog meer icoontjes ontdekt.

Eerder schreven we al dat de HomePod is goedgekeurd door de FCC, de Amerikaanse goedkeuringsinstantie. Maar ondertussen zijn ook nieuwe functies gevonden. In de beta van iOS 11.2.5, die naar verwachting komende week uitkomt, zijn iconen gevonden die wijzen op functies zoals een speciale scene voor filmkijken en het uitschakelen van Siri voor extra privacy.

Icoontjes verklappen HomeKit-functies

Apple-specialist Filipe Espósito deelde een afbeelding die meerdere functies verklapt, waaronder het uitschakelen van Siri en de ondersteuning van meerdere stemmen:

Siri uitschakelen:
In de afbeelding is een HomePod gezien, met daarnaast een afbeelding van een gedempte Siri-functie en de tekst ‘siri-off’. Dat wijst op een optie om Siri uit te schakelen, zodat de assistent niet continu meeluistert. In slimme speakers zoals de HomePod zitten microfoons die continu moeten luisteren of er actie nodig is. Bij de HomePod is dat ‘Hé Siri’. Wil je op bepaalde momenten niet dat de speaker meeluistert, dan kun je dit uitschakelen. 9to5Mac merkt op dat dit handig kan zijn tijdens feestjes, zodat niet iedereen de lampen en de verwarming kan aanpassen.

Ondersteuning voor meer stemmen:
Espósito vond in de code van iOS 11.2.5 aanwijzingen dat de HomePod meerdere unieke stemmen kan onderscheiden. Dit betekent dat meer dan één persoon de Siri-speaker kan aansturen en daarbij persoonlijke resultaten krijgt. Vraag je bijvoorbeeld naar jouw afspraken, dan krijg je niet de agenda van huisgenoten te horen. Dat is cruciaal, want het betekent dat meerdere personen in een huishouden de speaker kunnen gebruiken en persoonlijke info kunnen opvragen.

Ook nieuw is een AirPort-icoontje. Daarnaast wekt de code de indruk dat je gespecialiseerde scenes kunt maken voor de HomeKit. Een popcorn-icoon wijst bijvoorbeeld op een scene voor films kijken, waarbij je bijvoorbeeld de verlichting en andere apparaten in huis in ‘relax-stand’ kunt zetten. Dit popcorn-icoontje zou er al langer in zitten.
Andere icoontjes wijzen op nog meer functies, waarvan de betekenis nu nog niet bekend is.

Apple’s HomePod kan elk moment officieel worden uitgebracht. Apple stelde de introductie in december uit naar begin 2018 omdat het product nog niet helemaal klaar zou zijn. Volgens geruchten zijn er 1 miljoen stuks van de HomePod geproduceerd en op transport gezet van uit China, dus we hoeven waarschijnlijk niet lang meer te wachten. Wel zul je voor de eerste voorraad naar Engelstalige landen moeten gaan, want de HomePod komt aanvankelijk alleen in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2018, 15:10
Bron Bron 9to5Mac
Categorie iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.