Google Swiffy zet Flash om naar iPhone-vriendelijke HTML5

Google heeft Swiffy uitgebracht, een tool waarmee je je Flash-bestanden makkelijk kunt omzetten naar HTML5. Het is voor iedereen geschikt, ook als je geen programmeur bent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flash html5 helmiPhone-gebruikers die geen Flash op hun toestel kunnen bekijken, krijgen hulp uit onverwachte hoek. Google kondigde vandaag niet alleen het nieuwe sociale netwerk Google+ aan, maar onthulde ook een nieuw, experimenteel hulpmiddel voor ontwikkelaars met de naam Swiffy.

Hiermee kunnen Flash-bestanden (.swf) worden omgezet naar HTML5-code. Daardoor wordt het geschikt voor iPhone en iPad. Swiffy ondersteunt de meeste onderdelen van de Flash 5 ActionScript-specificatie.

Swiffy is verkrijgbaar via Google Labs en bevindt zich nog in een experimentele fase. Je hebt geen programmeerkennis nodig. Iedereen kan een .swf-bestand uploaden naar de site en omzetten naar HTML5. Het resultaat werkt in alle browsers die gebaseerd zijn op de Webkit-browser-engine die je ook in Safari vindt. Op de website zijn vier voorbeelden te vinden: twee Flash-reclames en twee spelletjes.

Google is zowel vriend als vijand van Apple. Voor video’s hebben ze hun eigen formaat WebM, dat concurreert met Apple’s favoriete formaat H.264. Maar ze bieden filmpjes op YouTube juist in HTML5 aan, terwijl in de Chrome-browser juist weer de Flash Player is ingebouwd.

symphony ad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:24
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.