Google onthult nieuwe dimensie Google Maps voorafgaand aan WWDC

Google heeft aangekondigd dat ze op 6 juni 2012 een evenement organiseren om "de volgende dimensie" in Google Maps te laten zien. Precies een week later gaat Apple ook kaartsoftware aankondigen, aldus de geruchten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google maps uitnodigingHet gebeurt zelden dat Google tech-journalisten bijeen roept om over de toekomst van Google Maps te praten. De uitnodiging voor een evenement op 6 juni is dan ook opmerkelijk: het is precies een week voordat Apple vermoedelijk gaat aankondigen dat ze niet langer gebruik gaan maken van Google Maps. En de tekst ‘The Next Dimension’ in de uitnodiging wekt ook de indruk dat er over 3D-technologie gesproken gaat worden – precies de technologie waarover Apple het volgens de geruchten ook gaat hebben.

Het vermoeden bestaat dat Apple tijdens de keynote van WWDC op 11 juni een eigen kaartoplossing gaat aankondigen. Onduidelijk is of Google’s aankondiging betrekking heeft op de browserversie van Google Maps, of dat er vooral zal worden gesproken over kaartensoftware voor Android. Wel is opvallend dat de aankondiging blijkbaar zó belangrijk is, dat niet kon worden gewacht op Google’s eigen ontwikkelaarsconferentie Google I/O, dat van 27 tot 29 juni plaatsvindt in het Moscone Center in San Francisco.

De tekst van de uitnodiging luidt:

At this invitation-only press gathering, Brian McClendon, VP of Google Maps and Google Earth, will give you a behind-the-scenes look at Google Maps and share our vision. We’ll also demo some of the newest technology and provide a sneak peek at upcoming features that will help people get where they want to go – both physically and virtually. We hope to see you there.

Google Maps was al aanwezig op de eerste iPhone, maar gaandeweg zijn beide bedrijven steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Als Apple inderdaad afstand neemt van Google Maps is het interessant om te zien wat er gebeurt YouTube en Google, ook twee functies die standaard op de iPhone aanwezig zijn. Bing en Yahoo zijn geen voor de hand liggende keuzes en een video-app van Vimeo zou ook wat vergezocht zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 15:48
Categorie Apple
Onderwerpen google, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.