Google Maps kan nu wandelroutes tonen – op de desktop

Google Maps breidt uit met wandelroutes: wanneer je een routebeschrijving met een afstand van minder dan 10 kilometer invoert wordt ook de wandelroute getoond.

Google Maps wandelrouteJuich nog niet te vroeg, want de nieuwe wandelfunctie is nog niet beschikbaar op de iPhone. Uit een discussie op Google Groups bleek een tijdje geleden al dat Google bezig was om de routebeschrijvingen die je op Google Maps kunt opvragen (en op dit moment alleen geschikt zijn voor de auto) uit te breiden met wandelroutes. Dat zou ideaal zijn voor Google Maps op de iPhone, waar de routefunctie beter geschikt is voor wandelaars dan voor automobilisten.

Bij het plannen van een route die korter dan 10 kilometer is, zal een linkje ‘Lopen’ zichtbaar zijn bij het plannen van routes. De wandelroutebeschrijvingen zijn nog in beta en voorzien van een waarschuwing: “Wees voorzichtig wanneer u in onbekende gebieden wandelt.” Hopelijk kan Google in een volgende update aangeven waar de schimmige buurten zich bevinden. Google gaat er vanuit dat je een afstand van 1 kilometer in ongeveer 14 minuten loopt.

In bepaalde regio’s kun je via Google Maps ook al een reis met het openbaar vervoer plannen: in Bordeaux, Florence, Moskou en in heel Oostenrijk en Zwitserland kan dat bijvoorbeeld. In Nederland en België is deze OV-functie nog niet beschikbaar.

De Google Lat Long Blog van het Google Earth and Maps Team legt de nieuwe functie uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2008, 11:33
Categorie iOS
Onderwerpen google, google maps, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.