Gerucht: ‘Siri spreekt vanaf maart Chinees, Japans en Russisch’

De virtuele assistent Siri zou vanaf maart de talen Chinees, Russisch en Japans gaan ondersteunen. Dit beweert de Chinese techsite DoNews op basis van een bron die met een Apple engineer sprak.

SiriSiri op de iPhone 4S begrijpt je alleen wanneer je Engels, Frans of Duits spreekt. De virtuele assistent bevindt zich nog in een bètafase, waardoor nog niet alle geplande talen zijn geïmplementeerd. Volgens geruchten op de Chinese tech-site DoNews maakt Apple binnenkort voortgang met het toevoegen van talen: vanaf maart zou Siri Chinees, Japans en Russisch spreken.

DoNews baseert zich op een bron die dit heeft gehoord van een Apple engineer die aan Siri werkt. Hoe betrouwbaar het gerucht uiteindelijk is moet nog blijken: DoNews kwam niet eerder met exclusieve iPhone-geruchten waar wij over schreven.

Volgens geruchten eerder deze week verschijnt iOS 5.1 ook ergens in maart. Het lijkt daarom waarschijnlijk dat deze nieuwe talen in deze software-update worden geïntroduceerd, mocht het gerucht kloppen.

De drie nieuwe talen zullen weinig voor Nederland betekenen: wij wachten immers nog steeds op de ondersteuning van de Nederlandse taal. Het gerucht geeft wel duidelijkheid over de snelheid waarop Apple nieuwe talen toevoegt aan Siri. Ondersteunt Siri vanaf maart nieuwe talen, dan is dit een kleine vijf maanden nadat de dienst met de iPhone 4S debuteerde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 13:45
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.