Gerucht: Apple neemt fabrikant ARM-processors Intrinsity over

Recent is een grote ARM-fabrikant, Intrinsity overgenomen alleen het was niet bekend door wie. Na veelvuldig onderzoek op LinkedIn bij werknemers van de fabrikant zijn er aanwijzingen gevonden dat deze nu bij Apple zouden werken.

Apple ARM-processorMet de komst van de nieuwe iPhone, waar hoogstwaarschijnlijk een 1 GHz ARM-processor in zit, is de belangstelling omtrent deze technologie erg groot. Recent is een grote ARM-fabrikant, Intrinsity overgenomen, alleen het was niet bekend door wie. Na veelvuldig onderzoek op LinkedIn bij werknemers van de fabrikant zijn er aanwijzingen gevonden dat deze nu bij Apple zouden werken. De geruchten gaan dan ook dat Apple deze ARM-fabrikant heeft overgenomen om zo nog meer invloed op haar hardware te kunnen uitoefenen.


In totaal zijn er 13 profielen gevonden waar stond dat deze ex-medewerkers van Intrinsity nu werkzaam zijn bij Apple. Apple heeft inmiddels de personen verzocht om de werkomschrijving aan te passen. Met de komst van een nieuwe iPhone en ontwikkeling van de iPad kan Apple met deze nieuwe processorfabrikant meer invloed uitoefenen op het productieproces. Er zijn inmiddels geruchten dat Apple het eerder overgenomen bedrijf PA Semi niet inschakelde voor de productie van de A4-processor, maar juist voor Intrinsity koos.

Bron: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 13:30
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, processor
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.