Kindle voor iPad in de App Store: alternatief voor Apple’s iBooks

Amazon heeft Kindle voor de iPad aangepast. Met Kindle kun je e-books lezen op je iPhone en iPad en op alle apparaten bijhouden waar je bent gebleven.

ipad kindleWie boeken wil lezen op de iPad heeft straks meerdere keuzes: Apple’s eigen iBook-applicatie bijvoorbeeld (inmiddels in de App Store), maar ook boekenapplicaties van derden. Amazon’s Kindle-applicatie is vanaf nu in de App Store te vinden en geeft je toegang tot alle e-books die je bij Amazon hebt gekocht. Er was al bekend dat Amazon aan een Kindle-applicatie voor de iPad werkte, maar niet of het al meteen bij de lancering van de iPad beschikbaar zou zijn. De New York Times dacht aanvankelijk van niet, omdat Amazon nog niet kon beschikken over een test-iPad. Nu de Kindle-applicatie daadwerkelijk in de App Store te vinden is, blijkt die informatie achteraf onjuist: je kunt meteen wanneer je de iPad in handen krijgt de Kindle-applicatie installeren en beginnen te lezen.

Nieuw is dat de boeken afbeeldingen in kleur zullen bevatten, wat bij de oorspronkelijke Kindle-boeken niet het geval was. Je kunt de Kindle-boeken op meerdere apparaten lezen en bijhouden waar je bent gebleven. Heb je thuis op de bank een iPad-boek gelezen, dan kun je onderweg op de iPhone precies zien op welke pagina je bent en van daaraf verder lezen. De gebruikte technologie heet Whispersync.

Er zijn meer dan 450.000 Engelstalige boeken beschikbaar, die vaak $9,99 kosten. De eerste pagina’s kun je gratis lezen, daarna besluit je of je het complete boek wilt kopen. Je kunt de achtergrondkleur en het lettertype van het boek aanpassen.

De Kindle-applicatie wordt als universele applicatie aangeboden: er is één versie die zowel op de iPhone als de iPad werkt. De applicatie zorgt er zelf voor, dat de content op de juiste wijze wordt getoond.

Downloaden: Kindle for iPad (en iPhone) – gratis
Meer info: persbericht Amazon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 14:39
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.