Gerucht: Apple gaat AirPlay-audio ook zonder Wi-Fi-netwerk streamen

Apple gaat volgens de Britse krant The Telegraph een vernieuwde versie van AirPlay introduceren waarmee zonder Wi-Fi-netwerk audio gestreamd kan worden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple-airplayApple gaat op het verwachte iPhone-evenement op 12 september een verbeterde versie van AirPlay introduceren. Die maakt het mogelijk om draadloos audio van een iOS-apparaat naar speakers te streamen. Zonder tussenkomst van een Wi-Fi-netwerk, zoals in de huidige versie nog vereist is. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Het nieuwe AirPlay wordt ‘AirPlay Direct’ genoemd, maar de krant wijst erop dat dit nog geen definitieve naam is.

Het vernieuwde AirPlay gaat naar verluidt gebruikmaken van Bluetooth 4.0 in plaats van Wi-Fi. Je hebt alleen een iOS-apparaat nodig en losse speakers of een Hi-Fi-systeem. De iPhone, iPod touch of iPad creëert zijn eigen netwerk om een directe verbinding met de hardware mogelijk te maken. Bluetooth 4.0 wordt ondersteund door de iPhone 4S, de derde generatie iPad en de meest recente Apple TV. Verschillende geruchten wijzen erop dat Apple voor de nieuwe iOS-apparaten, waaronder de nieuwe iPhone, een kleinere dockconnector zal introduceren. Volgens The Telegraph moet het nieuwe AirPlay ook compenseren dat nieuwe apparaten niet meer op oude docks aangesloten kunnen worden. Het is niet duidelijk of de nieuwe functionaliteit ook voor oudere iOS-apparaten beschikbaar zal komen of als unieke functie voor de nieuwe iPhone wordt geïntroduceerd.

Apple heeft AirPlay in 2010 geïntroduceerd om draadloos audio van een iOS-apparaat naar speakers te streamen. Inmiddels biedt de technologie ook ondersteuning om het scherm van een iPhone, iPad of Mac met een Apple TV te delen. Daarnaast kunnen video’s en andere media worden gestreamd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 10:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.