Verkoopverbod Samsung-toestellen niet eerder dan december 2012

Rechter Judy Koh heeft besloten dat er op 6 december 2012 een hoorzitting komt, waarin een verkoopverbod van diverse Samsung-telefoons wordt besproken.

judy kohDe jury heeft een uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Maar daarmee is de zaak nog niet af. Samsung zal in hoger beroep willen en Apple wil behalve schadevergoeding ook dat toestellen van de markt worden gehaald. Het kan nog wel even duren voordat dat gaat gebeuren. Rechter Lucy Koh heeft dinsdag laten weten op welke data documenten voor de verdere afwikkeling van de zaak ingeleverd moeten zijn. Ze bepaalde ook dat in december een hoorzitting rondom een injunction plaatsvindt, waarin zal worden bepaald of bepaalde Samsung-toestellen van de markt moeten worden gehaald.

Het praktische nut van de verkoopstop gaat daarmee verloren. Toestellen die nu al oud zijn voor Android-begrippen kunnen in december al van de markt zijn verdwenen. De Samsung Galaxy S II en Droid Charge worden nog wel verkocht in de VS. De huidige Samsung Galaxy S III is niet door de jury beoordeeld op eventuele patentovertredingen. Op 20 september zullen Apple en Samsung voor het eerst weer in de rechtbank verschijnen. Op die datum zal alleen worden gesproken over het verzoek van Samsung om de Galaxy Tab 10.1 verder buiten beschouwing te laten in de rechtszaak, omdat er volgend de jury geen sprake was van overtreding van een designpatent van Apple.

Vervolgens hebben de bedrijven tot november de tijd om materiaal aan te leveren voor het vervolg van de zaak. Apple en Samsung moeten daarbij op twee fronten aan het werk. Apple wil dat acht Samsung-smartphones een verkoopverbod krijgen en Samsung wil dat het oordeel van de jury aan de kant wordt gezet. De negenkoppige jury besloot afgelopen vrijdag dat Samsung een aantal patenten van Apple heeft overtreden en bepaalde de schade op 1 miljard dollar. Ook vond de jury dat Samsung in veel gevallen opzettelijk bepaalde iPhone-eigenschappen had geïmiteerd. De uiteindelijke boete kan daarom door de rechter nog hoger uitvallen. Samsung’s volgende stap is om het besluit aan te kaarten bij de federale rechtbank in Washington D.C., die beslissingen mag nemen over patentzaken.

Meer info: Schema met vervolgstappen (PDF)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 8:31
Categorie Apple
Onderwerpen apple, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.