Messenger Betaalfunctie (Custom)

Facebook voegt betaalfunctie toe aan Messenger-app in VS

Facebook heeft een betaalfunctie toegevoegd aan de Messenger-app. De nieuwe optie is eerst alleen in de VS te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook heeft in een update voor de Messenger-app een betaalfunctie toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om geld te sturen naar andere app-gebruikers, met behulp van andere betaaldiensten. Eén nadeel: de functie is in eerste instantie alleen in de VS te gebruiken.

Messenger Betaalfunctie (Custom)

Lees ook: Dossier Facebook

Facebook gaat de betaalknop in Messenger tijdens de komende maanden steeds meer beschikbaar stellen in de Verenigde Staten. Voor het gebruik van Messenger’s nieuwe optie moet een Visa of MasterdCard-kaart aan de app worden toegevoegd. Met een knop boven het toetsenbord kan vervolgens geld in de chat worden verstuurd.

Facebook heeft nog niks gezegd over een betaaloptie in Nederland of andere landen. Wat dat betreft staat Facebook er hetzelfde voor als Apple Pay: alle aandacht gaat eerst naar Amerika, om later te kijken naar andere landen en continenten. Volgens berichten komt Apple Pay echter later dit jaar naar Europa.

De betaalmogelijkheden in Messenger lijken een concurrent voor Apple Pay, maar steken net wat anders in elkaar. Zo is het alleen mogelijk om geld te versturen en ontvangen met vrienden, terwijl Apple Pay werkt bij draadloze pinautomaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 8:55
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.