Eerste wachtenden bij Apple Store Leidseplein voor iPhone 5s en iPhone 5c [update 2]

Bij de Apple Store in Amsterdam zijn de eerste twee wachtenden gesignaleerd voor de verkoop van de iPhone 5s en iPhone 5c.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5s rij AmsterdamMet nog twee dagen te gaan komt de verkoopstart van de iPhone 5s en iPhone 5c in Nederland steeds dichterbij. Eén van de plekken waar je de nieuwe iPhones kunt kopen is de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam, waar de eerste wachtenden al zijn gesignaleerd. iPhoneclub-lezer Yannick stuurde ons een (wat onscherpe) foto van twee jongens die alvast hun tuinstoelen hebben klaargezet. Ze zullen nog bijna 48 uur moeten wachten om de nieuwe iPhones te kunnen kopen. Update: Inmiddels hebben we de twee rijzitters ook kunnen spreken. In dit artikel lees je het verhaal over de twee broers.

Films maken en sandwiches

Tristan (20) en Olivier (16) uit Bergen zitten op hun tuinstoelen voor de Apple Store aan het Leidseplein. Een voorbijgaande vrouw stopt bij hun mini-kampement. “You know there is more to life than the iPhone, right? This is just sad.” Haar toon is vijandig, maar de broers blijven allervriendelijkst. In vloeiend Engels legt Tristan uit waarom ze hier bivakkeren. “For us, this is socializing. Last year we met so many new friends!”

iPhone 5s rij 2En oké, naast de gezelligheid zitten ze er natuurlijk ook voor de iPhone. De 5s, welteverstaan. Tristan maakt graag filmpjes, dus de nieuwe iPhone 5s met slomo-camera is precies in zijn straatje. Hij zit nu voor de derde keer voor een Apple-product in de rij. Lachend: “Vorig jaar was ik tweede, maar nu ben ik nummer 1.”

Ook voor Olivier, die al aan zijn 13e iPhone toe is (“ik handel er een beetje in”), is de camera een grote bron van enthousiasme. Ik heb veel vrienden die skaten en aan bmx doen en ik wil ook films maken, net als mijn broer. Over de 5c zijn beiden minder over te spreken. “We hebben al een iPhone 5, waarom zouden we er een kopen met een ander kleurtje?

Het plan voor de komende 48 uur? Tristan: “Ik heb mijn MacBook bij me, we hebben Wi-Fi van de Apple Store en een heleboel films. En sandwiches!”, zegt hij, terwijl hij triomfantelijk een zak met brood uit zijn tas haalt. “Die heeft mijn broertje gisteren gesmeerd.” Vannacht slapen Tristan en Olivier om de twee uur, en de manager van de Apple Store heeft hen laten weten dat er vannacht bewaking binnen zal zijn. Morgen komt een vriend hen eten brengen en hun moeder komt ook nog langs. “Ze vindt het vooral knap dat we er zoveel voor over hebben.”

Ondertussen trekken de gebroeders Boogaard nog steeds veel aandacht van omstanders. De meeste mensen zijn aardig, maar ze maken van alles mee. Soms zijn er dronken mensen, of mensen die ruzie zoeken. Mensen die denken dat ze zijn ingehuurd door Apple, of tegen hen zeggen dat Apple aan slavenarbeid doet. Maar Tristan laat zich er niet door beïnvloeden. Hij heeft een heleboel feiten klaar, en geniet duidelijk van alle aandacht. Tegen de boze vrouw: “Maybe you like to meet new people when you travel. I like to meet new people here.”

Bovenstaand verslag is geschreven door Lisa van der Velden.

De komende 48 uur

De weersomstandigheden zien er vooralsnog goed uit. Vandaag is rond 18:00 uur kans op een kleine bui, maar donderdag wordt een zonnige dag. De deuren aan het Leidseplein gaan op vrijdagochtend om 8:00 uur open.

Vorig jaar had Apple een goed systeem om de rij wachtenden in bedwang te houden: er waren dranghekken met bewakers neergezet en mensen mochten niet zomaar het vak verlaten en weer terugkeren. Wie eenmaal in een bepaald wachtvak was ingedeeld, had weinig meer te vrezen dat de plek verloren zou gaan.

We zullen we de komende twee dagen meer foto’s van de wachtrij publiceren, zodat twijfelaars weten wanneer het beste moment is om in de rij te gaan staan. We houden je op de hoogte en wensen de wachtenden alvast veel succes en sterkte.

Update 2: Inmiddels staan er vier stoeltjes voor de Apple Store. Toen wij kwamen kijken waren ze er niet alle vier: drie van de wachtenden waren even broodjes halen.

Apple Store rij ochtend 2

Hieronder de eerste foto die door Yannick werd toegestuurd:

apple store amsterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2013, 10:29
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.