Consultants en freelancers profiteren mee van de iPhone

Volgens de Britse branche-organisatie Atsco is er een explosieve tariefgroei onder consultants en inhuurkrachten. De boosdoeners zijn de iPhone en de groei naar mobiele oplossingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ConsultantWaar de iPhone al niet goed voor kan zijn: volgens een artikel op Silicon.com is er een groeiende vraag naar content en applicaties door de iPhone. Daardoor stijgen de uurtarieven van consultancybedrijven en freelancende IT-ers. De iPhone is ook goed voor webontwikkelaars: door de telefoon is er meer vraag naar het ontwikkelen van mobiele webcontent. De Association of Technology Staffing Companies (Atsco) luidt nu de noodklok omdat de tarieven de pan uitrijzen.

Het nieuwtje is een typisch voorbeeld van het verschijnsel dat alles in verband met de iPhone wordt gebracht, want het heeft betrekking op de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar de iPhone nog niet eens op de markt is. Tarieven van inhuurkrachten in de telecom-sector zouden al met 16 procent zijn gestegen: van £37 naar £43 per uur. De stijging is te wijten aan een tekort aan software engineers die ervaring hebben met platforms zoals Windows Mobile. Atsco voorspelt dat de komst van de iPhone nog grotere tekorten zal veroorzaken. Overdreven reactie? Misschien, maar volgens CEO Ann Swain van Atsco is dit grootste tariefexplosie op jaarbasis in de telecom-industrie sinds de dot-com-crisis in 2000.

“De iPhone gaat waarschijnlijk leiden tot een significante groei in tarieven bij software-ontwikkelaars, die ervaring hebben in het maken van geoptimaliseerde websites voor 3G-telefoons. De meeste websites kunnen op dit moment nog niet worden bekeken op een draadloos apparaat, maar de iPhone zou het ontwikkelen van mobiele webcontent wel eens een enorme push kunnen geven.”

Toch klopt er iets niet in dit verhaal, want waarom zou de iPhone (geen 3G) een rol spelen in de ontwikkeling van 3G-websites? Volgens Swain is er ook een sterk toegenomen vraag naar ontwikkelaars die verstand hebben van Bluetooth en dot-mobi-tools. En dan is er ook nog een groeiende vraag naar middleware-specialisten die de computersystemen kunnen integreren met mobiele technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:42
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.