Concept van MacBook Pro met twee schermen.

Concept: deze MacBook Pro heeft schermen tot aan de randen

Een mooi concept laat zien hoe de volgende MacBook Pro eruit kan gaan zien. Voor het concept trekt de ontwerper alles uit de kast, van OLED tot Face ID. Zie jij dit ontwerp zitten?

Sinds 2016 is het design van de MacBook ongewijzigd gebleven. Hoewel het ontwerp nog lang niet achterhaald is en zeker nog een paar jaar mee kan, is het ook leuk om alvast vooruit te kijken naar hoe het volgende ontwerp van de MacBook Pro eruit kan gaan zien. Ontwerper Viktor Kádár heeft daar zo zijn ideeën over en heeft dit verwerkt in een prachtig concept.

Concept van MacBook Pro met OLED en Face ID

In het concept gaat de ontwerper uit van zowel een 13- als 15-inch versie. Wat direct opvalt is dat de behuizing een stuk ronder is en minder vlakke zijkanten en scherpe hoeken heeft. Het ontwerp lijkt daardoor meer op die van de huidige iPhones en bijvoorbeeld de iPad 2018. Vooral dichtgeklapt lijkt het wel alsof je naar de zijkant van een iPhone kijkt in plaats van van een MacBook.

Concept van MacBook Pro met scherm tot de rand.

Wat betreft het scherm ziet de ontwerper van het concept graag twee vernieuwingen terug. Allereerst gaat het om een OLED-scherm dat bijna tot de randen van de behuizing loopt. Het is echter onwaarschijnlijk dat Apple op korte termijn OLED toe gaat voegen aan de Mac, omdat dit een stuk duurder is vanwege het grote formaat. De hoeken van het scherm zijn overigens rond, net als nu bij de iPad Pro 2018 en de huidige iPhones is. Ook is het model in dit concept uitgerust met Face ID, hoewel je daar vanaf de buitenkant niets van ziet. Het gaat namelijk om een onzichtbare vorm van Face ID, omdat de sensoren achter het scherm zitten.

Concept van MacBook Pro vanaf de zijkant.

Kadar fantaseert over een verbeterd toetsenbord, een zogenaamd share-memory alloy butterfly mechanism. Wat dit precies inhoudt blijkt niet precies uit het concept, maar het zorgt in ieder geval voor betere stabiliteit en betrouwbaarheid. Qua specs gaat de ontwerper helemaal los met een werkgeheugen tot 256GB en Thunderbolt 4 met hogere datasnelheid.

Meer afbeeldingen bekijk je op de pagina van de ontwerper.

Nieuwe MacBook Pro krijgt 16-inch scherm
Onlangs kwam in het nieuws dat Apple werkt aan een MacBook Pro 2019 met 16-inch scherm. Dit model zou een scherm krijgen tussen de 16 en 16,5-inch. Het is goed mogelijk dat Apple de schermranden nog wat dunner maakt dan nu, waardoor alleen het scherm groter wordt en niet het gehele model. Het is daardoor niet ondenkbaar dat de 16-inch versie de nieuwe 15-inch wordt. Dit concept geeft in ieder geval een goed beeld van hoe dat eruit kan zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.