Aandeelhoudersvergadering van Apple op 25 februari, zonder Steve Jobs

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Apple is op 25 februari. Maar Steve Jobs zal er deze keer voor het eerst niet bij zijn.

steve jobsMorgen viert Steve Jobs zijn 54e verjaardag. Een dag later staat Apple’s aandeelhoudersvergadering op het programma, maar we kunnen er vrijwel zeker van zijn dat Jobs daar niet van de partij is. Dat is voor het eerst sinds Jobs in 1997 terugkeerde als CEO van Apple. Op 25 februari hebben aandeelhouders eindelijk de kans om het bestuur van Apple te vragen wat er nu eigenlijk met Jobs aan de hand is. Of ze ook antwoorden zullen krijgen, is nog een tweede.

Bijzonder aan deze aandeelhoudersvergadering is verder, dat het vroeger wordt georganiseerd dan in voorgaande jaren, toen tot maart, april of zelfs mei werd gewacht. Zoals bekend bracht Jobs vorige maand een verklaring naar buiten, waarin hij de beleggers- en gebruikergemeenschap suste door te zeggen dat een onschuldige hormoonkwestie de oorzaak was van zijn spectaculaire gewichtsverlies. Een paar dagen later bleken de gezondheidsproblemen opeens zo complex, dat Jobs een halfjaar er tussenuit moest voor ziekteverlof. Voor gebruikers is het een kwestie die aan de zijlijn speelt, maar voor beleggers kunnen er grote belangen spelen. Niet geheel onverwacht begon de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse beurstoezichthouder, met een onderzoek naar de gezondheidstoestand van Jobs om antwoord te krijgen op de vraag of beleggers zijn misleid. De SEC heeft nog geen rapportage opgeleverd.

Via: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2009, 11:51
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.