5G netwerken

Kuo: ’15-20% van verkochte iPhones in tweede helft 2020 werkt met 5G’

Volgens analist Ming-Chi Kuo krijgen iPhones volgend jaar al 5G. Dat voorspelt hij op basis van extra antennes die Apple besteld zou hebben. Ze zouden ook een extra leverancier nodig hebben.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

5G heeft meer antenne-onderdelen nodig

Sinds de iPhone X in 2017 maakt Apple voor de antennes gebruik van zogeheten Liquid Crystal Polymer Flexible Printed Circuits (LCP FPC). Deze onderdelen zorgen ervoor dat de antenne goed functioneert onder extremere temperaturen en het vermindert signaalverlies.


Volgens analist Ming-Chi Kuo groeit de vraag naar deze antenne-onderdelen volgend jaar met 110% naar 220 miljoen stuks. Dit zou niet te maken hebben met een toenemende vraag naar iPhones, maar heeft er volgens Kuo mee te maken dat er voor de 5G iPhones meer antennes nodig zijn ten opzichte van eerdere modellen.

Dat Apple meer antennes nodig heeft wijst er volgens Kuo op dat Apple zich voorbereidt op 5G in de iPhone. 15 tot 20 procent van de iPhones die in de tweede helft van 2020 zullen worden verkocht zullen 5G aan boord hebben. Daarnaast zal volgens hem de opvolger van de iPhone 11 ook gebruikmaken van de nieuwere antennetechniek, die momenteel alleen in de iPhone 11 Pro-modellen zit.

Apple heeft een extra leverancier nodig

Op dit moment is het Japanse Murata de enige leverancier van de LCP FPC-techniek voor Apple. Deze fabrikant zou een toename van 110% niet aankunnen, zo schrijft Kuo. Dat zou betekenen dat Apple noodgedwongen op zoek moet gaan naar één of meer extra leveranciers.

Apple’s grootste uitdaging om aan FPC te komen is het vinden van leveranciers die, naast Murata, massaal en consistent kunnen leveren.

Een goede kandidaat om LCP FPC-onderdelen te leveren is Avary/ZDT. Dit bedrijf heeft een leidende positie en levert op dit moment al LCP FPC-onderdelen voor de Apple Watch. Hun productielijn is dus al goedgekeurd door Apple, wat nu zou schelen bij extra bestellingen. “We denken dat dit zowel het risico als de kosten zal verlagen,” schrijft Kuo.

Eerder dit jaar voorspelde Ming-Chi Kuo dat alle nieuwe iPhones in 2020 5G zouden krijgen, maar dat lijkt nu niet meer helemaal te kloppen. Het instapmodel (de opvolger van de iPhone 11) krijgt volgens Kuo’s nieuwste rapport alleen voor één van de antennes LCP FPC.

Bekijk ook

Kuo: 'Alle drie iPhones in 2020 krijgen 5G, ook het instapmodel'

Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple drie nieuwe iPhones in 2020 uitbrengt. Dat is op zich geen verrassende voorspelling, maar Kuo heeft zijn verwachtingen over 5G-ondersteuning bijgesteld: alledrie zijn ze voorzien van 5G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 2020 deals

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.