‘Apple Stores gaan Passbook voor betalingen gebruiken’

Apple Stores gaan gebruikmaken van Passbook voor betalingen. Dit beweren bronnen tegenover 9to5Mac. Hierdoor kun je afrekenen door het scherm van je iPhone te laten scannen.

PassbookApple brengt binnenkort een update uit voor de applicatie die Apple Store-medewerkers gebruiken om betalingen aan te nemen, waardoor het mogelijk zal zijn om ook via Passbook-kaarten in de Apple Store te betalen. Dit beweert 9to5Mac. Een aantal betaalsystemen in Apple Stores zou nog niet in staat zijn om de Passbook-codes te scannen, maar er wordt volgens bronnen druk gewerkt aan een oplossing hiervoor.


Passbook is een nieuwe app in iOS 6, waarin je bijvoorbeeld kortingskaarten, tegoedbonnen en spaarpassen kunt stoppen. Hierdoor hoeven ze in een winkel enkel het scherm van je iPhone te scannen, in plaats van de pas in je portemonnee.

Het gebruik van Passbook zou het mogelijk maken om met een Apple Store-betaalkaart af te rekenen. Op het moment zijn er in Nederland nog maar een aantal Passbook-kaarten, waarvan het merendeel bestaat uit kortingspassen. Je kunt in de Apple Store op het moment wel accessoires afrekenen met je Apple ID.

Apple zou deze maand klaar zijn om Passbook in Apple Stores te gebruiken. Zit de functie ingebakken in de Apple Store-app, dan lijkt het aannemelijk dat hier een update voor zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.